Fabrikanten niet blij met verkoop e-bikes Media Markt

Media Markt e-bikesOp zes locaties start Media Markt maandag 4 april met de verkoop van e-bikes. In Rotterdam Centrum, Roermond, Groningen Sontplein, Middelburg, Arnhem en Hoorn kunnen consumenten niet alleen terecht voor de fiets zelf, maar ook voor onderhoud, zo laat de elektronicaketen in een persbericht weten. Eventuele reparaties kunnen volgens Media Markt in de winkel, aan huis of onderweg plaatsvinden. In de winkels komen speciale loopbanden met virtuele schermen waarmee de e-bike kan worden getest. Ook biedt de winkelketen de mogelijkheid om de e-bike twee weken gratis thuis uit te proberen.

Media Markt ziet het aanbieden van e-bikes als een logische stap, vanwege de kennis die het bedrijf naar eigen zeggen heeft over ‘alles met een stekker’. Zo’n 70 procent van de waarde van de fiets ligt bij de accu en de motor, stelt de keten. Daarnaast kan op korte termijn een smartphone of tablet hierop aangesloten worden voor navigatie, handsfree bellen of om de telefoon op te laden. Via de smartphone zijn verlichting en sloten op afstand te bedienen, of wordt een melding gegeven als er iemand aan de e-bike rommelt of als de accu leeg of opgeladen is.

Fabrikanten als Giant, Batavus en Sparta zien de ontwikkeling met lede ogen aan. Zij vrezen dat de verkoop via Media Markt hun goede reputatie aantast en staan daarom levering aan Media Markt niet toe. “Elektrische fietsen vereisen specialistische service en onderhoud. Wij verkopen ze via fietsvakhandels die daarin zijn getraind”, zegt directeur Wouter Jager van Accell Nederland in het AD.

Volgens de fabrikanten heeft een van hun distributeurs clandestien fietsen aan Media Markt doorverkocht. Giant heeft om die reden het contract met de betreffende distributeur direct opgezegd. Dat er vanaf volgende week toch e-bikes van Giant bij de elektronicaketen staan noemt het merk vervelend. “Omdat we geen zaken met ze doen, beschikt Media Markt niet over onze software. Reparaties en onderhoud kunnen ze daarom niet goed doen. En uiteindelijk staat toch ons merk op het frame”, aldus salesmanager Jordy Veldhuizen.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0