Feestelijke lancering van eerste Bike Totaal-winkels nieuwe stijl

Lancering Bike Totaal-winkels nieuwe stijl

Twee winkels hebben de vernieuwde Bike Totaal formule omarmd, en de frisse nieuwe huisstijl die daarbij hoort. Zij vierden dit met een feestelijke opening. De winkels zijn Bike Totaal Hafkamp in Twello (voorheen bekend als Profile Hafkamp) en Bike Totaal van Oudenaarden (voorheen Profile van Oudenaarden).

Aan het begin van dit jaar kondigde Herman Bramer, CEO van Dynamo Retail Group, aan dat de succesvolle formules ‘Profile de Fietsspecialist’ en Bike Totaal hun krachten bundelen. Met de gemoderniseerde Bike Totaal-formule wil Dynamo niet alleen hun bestaande klanten blijven bedienen, maar ook jonge, ondernemende gezinnen aanspreken met hun hoogwaardige assortiment fietsen en ongeëvenaarde service dichtbij huis. Door te kiezen voor één krachtige formule anticipeert Dynamo op de veranderingen in de markt, waarbij de groeiende populariteit van fietsen wordt gedreven door aandacht voor duurzaamheid, mobiliteit en een toenemende focus op gezondheid.

photo-2023-11-07-13-45-56

Onderscheidend in de markt
“Het nieuwe logo en de eigentijdse huisstijl zijn ontwikkeld om onze vernieuwde Bike Totaal-formule te benadrukken. Het laat zien waar we voor staan. De kleur geel staat voor vitaliteit, groei en optimisme, waarden die nauw verbonden zijn met Bike Totaal. Zowel onze ondernemers als wijzelf zijn zeer tevreden met het resultaat: warm, eigentijds en onderscheidend in de markt. Het nieuwe logo, geïnspireerd op een kunstwerk van Picasso, vertoont herkenbare elementen zoals een stuur, zadel en wiel, maar bovenal is het een krachtig beeldmerk dat zijn impact behoudt, of het nu op een gevel, spatbord of op social media wordt geplaatst,” aldus Herman Bramer. Het ontwerp van de nieuwe Bike Totaal-huisstijl is toevertrouwd aan Fred Kramer, die eerder verantwoordelijk was voor de merkidentiteit van onder andere HEMA, Sligro en Welkoop.

Trots
Olaf Bevers van Bike Totaal Hafkamp is verheugd met de nieuwe uitstraling van zijn winkel: “Prachtig, nietwaar? Natuurlijk vergt een nieuwe naam wat gewenning, maar we hebben vol vertrouwen de overstap gemaakt naar de nieuwe Bike Totaal-formule. Wij geloven dat het belangrijk is om samen op te trekken en ons meer te richten op een jonger publiek. We zijn dan ook trots dat we een van de eerste winkels zijn die deze transformatie hebben ondergaan.”

De herpositionering van de deelnemende Bike Totaal-winkels verloopt geleidelijk. De verwachting is dat alle winkels van de formule tegen februari 2024 zijn omgetoverd.

Over Dyname Retail Group
Over Dynamo Retail Group Dynamo Retail Group is de leidende retailketen in de tweewielerbranche met een uitgebreid dienstenpakket voor meer dan 840 winkels in Nederland, België en Duitsland. Dynamo omvat de formules Bike Totaal, Profile ‘de Fietsspecialist’ en de inkoopcombinatie Dynamo Retail Service.

Bron: Dyname Retail Group

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0