Fiets Awards en Fiets Innovatie Awards uitgereikt

18_Fiets AwardsIn RAI Amsterdam zijn maandag 4 april de Fiets Awards 2016 uitgereikt. Winnaar in de categorie ‘Fiets van hetJaar’ werd de Batavus Quip. De jury roemde de rijeigenschappen van de Batavus Quip. “De Quip heeft een prettig en toegankelijk fietskarakter. Naast functionaliteit heeft Batavus wederom een statement gemaakt met dit opvallend design voor het urban segment. De stadsfiets heeft een concurrerende prijsstelling en het materiaalgebruik is lovenswaardig”, aldus de jury.

De ‘E-bike van het Jaar 2016’ werd de Giant Elegance E+ 1 Deluxe. Van deze e-bike roemde de jury vooral de perfecte balans tussen de rijeigenschappen, de volledige afmontage, de fijne zit op de fiets en de stille motor met evenwichtige bekrachtiging. Volgens de jury zit het winnende element hem dit jaar in de prijs-kwaliteitverhouding in combinatie tot comfort.

In de categorie ‘Speed e-bike van het Jaar 2016’ ging de award naar de Gazelle CityZen Speed. Bij de beoordeling van deze categorie heeft de jury met speciale aandacht gekeken naar de rijeigenschappen, techniek en constructie van deze snelle e-bike. “Het is Gazelle met de CityZen gelukt om naast deze zaken aandacht te besteden aan een sportief design wat aansluit bij het gebruik”, oordeelde de jury.

Naast Fiets Awards werden maandag 4 april ook de Fiets Innovatie Awards uitgereikt. Voor deze awards had de jury zes inzendingen genomineerd. Na een productpitch op 24 maart koos de jury uiteindelijk voor de volgende drie winnaars:

Sparta/AXA Stenman: Sparta M8i met AXA connect module. Volgens de jury zijn Sparta en AXA Stenman met deze eigentijdse ontwikkeling erin geslaagd de eigenaar online met zijn fiets te verbinden. De jury roemde de connectiviteit en ziet voor deze innovatie vele toekomstige toepassingen.

SRAM Europe: SRAM RED eTAP. De jury is onder de indruk dat de eTAP 100 procent draadloos is en noemt de eTAP een pure innovatie die met recht de Fiets Innovatie Award 2016 wint.

Widek: CDS – Eco. Het is Continental en Widek volgens de jury gelukt een riemaandrijving voor fietsen te ontwikkelen die stil, schoon en onderhoudsarm is en slechts een beperkte meerprijs ten opzichte van traditionele tandwielen en ketting kent. Deze innovatie is mogelijk door de materiaalontwikkeling van de kunststoftandwielen. De jury was zeer onder de indruk en noemt deze innovatie een emancipatie voor de gewone fiets.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0