Fiets van het jaar nominaties

Fiets van het jaar awardsDe onafhankelijke vakjury van de Fiets van het Jaar Verkiezingen heeft afgelopen weekend in drie categorieën nominaties gekozen. Door de slechte weersomstandigheden was het niet mogelijk om ook de racefiets en MTB te testen. Deze nominaties volgen in maart.  In totaal waren er 47 inzendingen en hebben 28 merken zich ingeschreven voor de Fiets van het Jaar Verkiezingen 2017.

De fietsen worden door een onafhankelijke jury beoordeeld én in de praktijk getest. Uitgangspunt bij de jurering is het gebruiksdoel van de fiets ofwel de mate van geschiktheid van de fiets voor de gebruikersdoelgroep. Om tot een goed eindoordeel te komen let de jury op; constructie en afwerking, uitrusting in standaarduitvoering, vormgeving en styling, oorspronkelijkheid en innovatie, veiligheid, rijgedrag/comfort, gebruikte materialen en prijs/kwaliteitverhouding. De vakjury bestaat uit experts en ervaringsdeskundigen van TU Delft-Faculteit 3ME, RAI Vereniging, New Skool Media, redactie Fiets, redactie Fiets Actief, ANWB en Bike Europe.

RAI Vereniging organiseert de verkiezing van de Fiets van het Jaar voor de 30e keer. Nieuw dit jaar zijn de Awards voor beste racefiets en beste mountainbike. De winnaars van de Fiets, E-Bike, Speed E-bike, Racefiets en MTB van het Jaar 2017 worden bekend gemaakt op maandag 3 april aanstaande tijdens het Tweewieler Retail Trends Congres in Burgers’ Zoo in Arnhem.

Nominaties Fiets van het Jaar 2017

Gazelle Esprit C3 (€579,-)
Giant Liv Beliv 2 City (€749,-)
Sensa Superlite Disc (€1.149,-)

Nominaties E-bike van het Jaar 2017

Giant Prime E+2 (€2.699,-)
Klever X Commuter (€3.599,-)
Sparta Vedette R1z (€1.999,-)

Nominaties Speed e-bike van het Jaar 2017

Giant Quick-E+ 45 km/h (€3.499,-)
Trek Super Commuter+ 8S (€4.999,-)

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0