Fietsbranche in verweer tegen diefstal e-bikes

E-bike diefstalHet Landelijk platform Aanpak Fietsdiefstal is begonnen met de campagne ‘Stop fietsdiefstal’. Verzekeraars, branche- en belangenorganisaties en politie slaan de handen ineen om de toenemende diefstal van e-bikes een halt toe te roepen. De campagne ‘Stop fietsdiefstal’ roept op tot het gebruik van een tweede slot.

Met de opkomst van e-bikes is de ernst van het probleem fietsdiefstal enorm toegenomen. De kans dat een nieuwe e-bike binnen één jaar gestolen wordt, is sinds 2010 met 241 procent gestegen, stelt Mojgan Yavari, coördinator van het Landelijk platform voor Aanpak Fietsdiefstal. E-bikes worden niet meer alleen gestolen door gelegenheidsdieven, ook de georganiseerde misdaad heeft de e-bike ontdekt. De e-bikes worden met dichte sloten door bendes in busjes geladen en pas later opengebroken.

De campagne is ontwikkeld om fietseigenaren bewust te maken van het belang van een tweede slot. Uit de praktijk blijkt dat een tweede slot, mits deze goed wordt bevestigd  aan een vast object zoals een lantarenpaal of een fietsenrek, de kans op diefstal aanzienlijk vermindert. Daarnaast staan op de nieuwe website www.stopfietsdiefstal.nu een aantal anti-diefstal tips.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0