Fietsendealers gaan voor voortdurende vooruitgang

De fiets is en blijft een serviceproduct waarbij het dealerkanaal een zeer belangrijke rol heeft in de verkoop en het veilig en vakkundig opbouwen en onderhouden van race-, MTB en elektrische fietsen. Maar hoe ga je als fietsspecialist om met bijvoorbeeld Omnichannel ontwikkelingen en zorg je voor voortdurende vooruitgang?

“Voortdurende vooruitgang” of “Continuous Improvements” (CI) betekent voor elke fietsendealer wat anders. Daarom heeft Trek CI-events ontwikkeld waar tijdens een intensieve bijeenkomst in detail ingegaan wordt op de verschillende aspecten van succesvol ondernemerschap in de fietsbranche. Deelnemers van het CI-event zijn vaak de financieel eindverantwoordelijke/ eigenaar, een verkoop medewerker en /of een werkplaats medewerker van de betreffende dealer. Vanuit Trek wordt de agenda, externe locatie en analyses kosteloos verzorgd, waarbij een ervaren Trek medewerker het CI-event leidt. Tijdens een CI-event worden allereerst de financiële gegevens van de dealer onder de loep genomen. Vervolgens wordt er een uitgebreide SWOT-analyse gemaakt, worden er doelen geformuleerd en komt er een concreet actieplan waar zowel de dealer als Trek gelijk mee aan de slag kan. Daarnaast zorgt Trek voor de nodige follow up en blijft betrokken bij het uitvoeren van het actieplan.

Deze aanpak vraagt een samenwerking die veel verder gaat dan een standaard dealer-fabrikant verhouding. Alleen door uitgebreid partnership die is gebaseerd op vertrouwen, openheid en vakkennis kan de markt succesvol bewerkt worden. Bram Misseeuw eigenaar van De Fietsenmaker uit Zedelgem (BE) vertelt over zijn CI-event ervaring: “Vernieuwend; we zijn ons er nu meer van bewust dat we een beleid moeten voeren in plaats van alleen maar hard werken om het werk af te krijgen”. Auke de Vries, eigenaar van FIETSEN bij Auke uit Amsterdam zegt over zijn CI event deelname: “Fijn dat Trek als partner zoveel investeert in mijn belang, na de sessie heb je een overdaad aan inspiratie en bruis je van de energie.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0