Fietsevenement Cycle Vision biedt uitbundig programma

Op 20 en 21 juni 2015 vindt op de autosportbaan “Raceway Venray” het fietsevenement  Cycle Vision plaats. Bezoekers kunnen diverse fietsen testen, lezingen en demonstraties bijwonen en meedoen aan georganiseerde toertochten en een spinningmarathon.

Alle in Nederland verkrijgbare fietsen zijn op de fietsbeurs te bewonderen. Ook niet alledaagse fietsen, zoals ligfietsen, BMX cross- en stuntfietsen en fatbikes zullen op het evenement aanwezig zijn. Bezoekers kunnen de modellen uitproberen op een speciaal testcircuit. De fiets waarmee in 2013 het wereldsnelheidsrecord werd gezet op 133,78 km/u is ook in actie te zien. Het Cycle Vision team heeft tevens boeiende sprekers weten te contracteren. Onder andere Peter van Wee vertelt hoe je een GPS-navigator van gratis fietskaarten kunt voorzien en daarmee nog beter de weg kunt vinden. Onderzoekers van de Isalaklinieken uit Zwolle doen daarnaast verslag van hun onderzoek naar het vermogen dat een ligfietser ten opzichte van een  racefietser levert. Geertje Preuter vertelt haar inspirerende verhaal over de Alpe d’Huzes die zij twee keer hardlopend heeft bedwongen en nu per fiets te lijf gaat.

Wielercafé
Één van de hoogtepunten volgens de organisatie is het wielercafé op zaterdagavond, waarin Jan Peeters, bekend van diverse Brabantse wielercafés, met Rob Harmeling, Peter Winnen en tal van vroegere wielerhelden de wielerhistorie beschouwt.

wielercafe

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0