Fietslease groeit door CO2-eis voor bedrijven

Fietslease groeit door CO2-eis voor bedrijven

Op 1 juli 2024 treedt een nieuwe wetgeving in werking waarbij bedrijven met meer dan 100 werknemers verplicht zijn om jaarlijks de CO2-uitstoot van zakelijke en woon-werkverkeer te rapporteren. Deze maatregel, voortkomend uit het Klimaatakkoord, heeft een aanzienlijke impact op de mobiliteit binnen bedrijven en stimuleert hen om duurzamere vervoersopties te overwegen, zoals de fiets.

Lease a Bike, marktleider in Nederland op het gebied van leasefietsen, merkt een aanzienlijke toename in de vraag naar fietsen van de zaak sinds de aankondiging van deze maatregel. Vergeleken met vorig jaar is er een groei van 43% in het aantal aanvragen van bedrijven voor leasefietsen. Werknemers die een leasefiets hebben, geven aan niet alleen vaker naar het werk te fietsen, maar ook privé meer kilometers op de fiets te maken.

Een recent onderzoek onder 4.500 leasefietsgebruikers benadrukt de populariteit en voordelen van de leasefiets. Voor 63% van de respondenten vervangt de leasefiets ander vervoer, waarvan in 75% van de gevallen de auto. Bovendien voelt 50% van de leasefietsgebruikers zich fitter door het gebruik van de fiets, zowel voor werk als privé.

Financieel voordeel blijft een belangrijke drijfveer voor het kiezen van een leasefiets, met 73% van de respondenten die het fiscale voordeel benoemen als doorslaggevend. Door de fiets via het brutoloon te betalen, kan een werknemer tot wel 35% besparen vergeleken met een privé-aanschaf.

Anouk Hiensch, General Manager van Lease a Bike Nederland, benadrukt het positieve effect van de verplichte CO2-rapportage: “Deze wetgeving biedt bedrijven en werknemers een extra stimulans om voor de fiets te kiezen. Het bevordert niet alleen gezondheid, maar ook financieel voordeel, wat het gebruik van leasefietsen steeds aantrekkelijker maakt.”

Bron: Lease a Bike

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0