Fietsmarkt is verschenen

De nieuwste editie van vakblad Fietsmarkt is verschenen, in deze uitgave kunt u onder andere de volgende items in terug lezen.

Hoe duurzaam is fietsverlichting?

Licht in de duisternis is cruciaal nu de dagen weer korter worden en scholieren en forensen ‘s ochtends en ‘s avonds in het donker op de fiets stappen. In de verlichtingsspecial gaan we niet alleen in op nieuwe producten en ontwikkelingen, maar ook op een ander aspect van fietsverlichting: duurzaamheid.

Trelock is volop bezig met duurzaamheid, vertelt Brand Manager Katrin Dröge. “Onze producten zijn duurzaam doordat ze van hoge kwaliteit zijn en jarenlang perfect functioneren.   Bij Trelock hebben we ons daarnaast tot doel gesteld om de kunststofcomponenten in onze verpakkingen op korte termijn zo veel mogelijk te verminderen. In 2019 hebben we de eerste stap gezet met de verpakking van onze BIKE-I Airflow. Sindsdien zijn er tal van verpakkingen bijgekomen, vooral voor de verlichting en de vouwsloten. Overigens zijn de meeste van onze slotverpakkingen altijd zonder plastic geweest. De rest wordt in de toekomst ook gewisseld.”

Marketing & Sales Manager Sebastian Göttling van Busch & Müller vertelt op zijn beurt: “Onze milieuvriendelijke filosofie loopt door alle onderdelen van het bedrijf, op onze website www.bumm.de vind je onder het kopje Nachhaltigkeit alle informatie hoe we dit doen. Om maar een paar voorbeelden te noemen: de grootste positieve invloed op de CO2-reductie die de daar genoemde maatregelen hebben, is zeker de productie op één locatie, het gebruik van groene stroom, de volledige overstap naar FSC-gecertificeerd verpakkingsmateriaal zonder plastic en de keuze voor lokale leveranciers om korte transportafstanden te realiseren.”

Als onderdeel van de verkeerstransitie zijn fietsen en e-bikes bovendien extreem duurzaam, geeft Göttling aan. “En onze producten maken het daarbij veel gemakkelijker en veiliger om je ook ‘s nachts op een tweewieler te verplaatsen.”

Hans Biesheuvel: ‘Miljoenennota zet verdienvermogen onder druk’ 

De kabinetsplannen die op Prinsjesdag gepresenteerd zijn, maken duidelijk dat Nederlandse ondernemingen een forse lastenverzwaring voor de kiezen gaan krijgen in de komende jaren.  Reden om eind september te bellen met Hans Biesheuvel van belangenvereniging Ondernemend Nederland om te vragen hoe hij tegen de nabije toekomst aankijkt.

“Het kabinet is gewend geraakt aan geld uitgeven om vervolgens de rekening bij ondernemers neer te leggen, maar er komt een moment dat het geld op is en je het verdienvermogen schaadt”, waarschuwt Biesheuvel. Hij is met name bezorgd omdat er nu extra veel tegelijkertijd op het bordje van de Nederlandse ondernemer terechtkomt, terwijl die nog kampt met de naweeën van de corona-crisis, zoals een hoog ziekteverzuim, een krappe arbeidsmarkt en het terugbetalen van uitgestelde belastingen. “Dat is een zorgwekkende trend die het verdienvermogen van Nederland zwaar onder druk zet en funest voor een stabiel vestigingsklimaat. En wanneer er dan eindelijk knopen worden doorgehakt is het vaak al te laat… Neem de maatregelen om burgers en bedrijven die worden getroffen door de stijgende energieprijzen tegemoet te komen. Dat duurde maar en duurde maar.”

Nieuw bij Riese & Müller: de Multitinker

De nieuwe Multitinker van Riese & Müller moet de slimme vervanger worden voor de auto in de stad. Dankzij de uitgebreide cargo-uitrustingsopties, het compacte frame en de 20 inch wielen combineert deze bike de transportmogelijkheden van de Riese & Müller Multicharger met de wendbaarheid van de Tinker en is zodoende ideaal voor de dagelijkse uitdagingen in de stad. Deze ruimtebesparende cargo bike brengt twee kinderen, een lading boodschappen of allerhande goederen veilig en moeiteloos naar hun bestemming.

Riese & Müller doet het momenteel goed op de Nederlandse markt vertelt Timo Gührer, Chief Sales Officer van Riese & Müller. “Ons dealernetwerk in Nederland evolueert voortdurend: we groeien heel goed met onze jarenlange partners en we gaan ook nieuwe partnerships aan, zodat we een goede marktdekking kunnen realiseren. Dankzij een goede magazijnplanning en een toekomstgericht supply chain management hebben we onze dealers en klanten de afgelopen maanden gelukkig betrouwbaar kunnen voorzien van fietsen.”

Riese & Müller verwacht dat de markt voor e-bikes, bakfietsen en speed pedelecs zich in de nabije toekomst sterk zal blijven ontwikkelen. “Hun potentieel om klimaatvriendelijke mobiliteit in het dagelijkse privé- en professionele leven mogelijk te maken, is nog lang niet uitgeput..”

Kortingsactie voor Scalato Mondano

Het bandenmerk Scalato is specifiek bedoeld voor het veilig berijden van e-bikes en speed pedelecs. Omdat de meeste mensen liever niet met twee verschillende banden op hun fiets rijden heeft Scalato nu een actie voor de Scalato Mondano. Bob Duis van Scalato legt uit:: “Een achterband slijt doorgaans harder dan een voorband omdat dit de aangedreven band is. De meeste mensen laten bij een versleten achterband weer de band monteren die erop zat bij aflevering van de fiets, maar maar als je nu beide banden tegelijk vervangt door Scalato Mondano banden, geven wij een korting van 20 euro aan de dealer.” Die actie heeft meerdere voordelen, legt Duis uit: “Behalve de 20 euro korting zullen mensen die eenmaal een nieuwe Scalato op hun fiets hebben in de toekomst weer kiezen voor Scalato, dus het mes snijdt aan twee kanten. Maar: de nog niet volledig versleten voorband kan ook op een tweedehands fiets gebruikt worden. Dat spaart extra banden produceren en is dus ook nog eens beter voor het milieu.” Als het gaat om milieumaatregelen en duurzaamheid is een fietsband een geval apart, verduidelijkt Duis: “In het rubber wordt roet gebruikt om de zwarte kleur te verkrijgen: carbon black. Deze koolstof zorgt bij slijtage voor fijnstof en daarmee CO2-uitstoot. Daarom is er bij Scalato nu een band in ontwikkeling waarbij we de vliesjes van rijstkorrels gebruiken. Dit materiaal geeft minder schadelijke fijnstof en daardoor een lagere CO2-uitstoot van de band als hij slijt.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0