QWIC failliet en onderzoekt doorstart

QWIC failliet en onderzoekt doorstart

Het Nederlandse e-bike merk QWIC is failliet gegaan, meldt het faillissementendossier. De moedermaatschappij, Hartmobile, vroeg eerder een surseance van betaling aan en vroeg maandag 20 november faillissement aan.

De financiële problemen bij QWIC waren al geruime tijd aan de gang, deels veroorzaakt door problemen met voorraden die steeds nijpender werden als gevolg van de moeilijke economische omstandigheden van het afgelopen jaar.

Recentelijk ontving QWIC een voorgenomen naheffing van de douane belasting van 12 miljoen euro vanwege de geïmporteerde fietsen uit Taiwan in 2018, 2019 en 2023. Dit verergerde de situatie en bemoeilijkte het herfinancieren van het merk. QWIC is het niet eens met de naheffing en is van mening dat ze deze succesvol kunnen aanvechten. Dit juridisch proces zal een aantal jaar in beslag nemen.

CEO Taco Anema zegt: “We zijn in de tussentijd aan het onderzoeken of een doorstart mogelijk is. Dat proberen we zo snel mogelijk te doen, zodat we weer onderdelen kunnen leveren. We houden onze dealers daarvan op de hoogte. Ook informeren we dealers waar ze met hun servicevragen terecht kunnen.” Anema vertelt dat ze veel positieve berichten ontvangen van dealers die QWIC ondersteunen in deze moeilijke tijd.

Bovag raadt retailers aan om bij de verkoop van QWIC-fietsen of -onderdelen transparant te zijn over de situatie van de fabrikant.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0