Flashback: hoe ging de maand februari?

Het gaat beter met de economie. Zo stelde de Rabobank in de Sectorprognoses 2016 dat alle bedrijfssectoren in 2016 zullen groeien.  Het herstel van de Nederlandse economie ligt volgens de bank goed op koers. Een schril contrast met deze voorspellingen vormen de faillissementen van grote en kleinere ketens, die ook afgelopen maand weer vielen. De crisis lijkt nog niet écht voorbij. Wat ervaren de retailers in deze tijd? En hoe verliep de maand februari? Vakblad Fietsmarkt vroeg het Roel Peerenboom, Jan Bocxe en Chris Tieks.

fietsenwinkel-profile-roel-peerenboomProfile Roel Peerenboom, Wageningen
Roel Peerenboom: “De maand februari liep niet goed. Als ik kijk naar dezelfde periode van vorig jaar liggen we flink achter, zeker als ik kijk naar de verkoop van fietsen. Maar het weer zat de afgelopen maand ook niet echt mee. Accessoires worden wel aardig verkocht. Met name de tassen en manden zitten in de lift en ook de kinderzitjes liepen goed. De verkoop van Basil steeg ligt, New Looxs had een klein plusje en ook de zitjes van Ortlieb verkochten we meer.”

 

 

Van Eijk De Fietsspecialist, Ter AarVan Eijk De Fietsspecialist
Jan Bocxe: “Februari was op zich een goede maand, maar als we het vergelijken met 2015 valt het tegen. Vergelijken we de omzet met die jaren daarvoor, dan zijn we aardig op weg. In februari 2015 maakten we een dikke plus, maar dat kwam eigenlijk door de nasleep van het Bedrijfsfietsplan dat per 1 januari stopte. Medewerkers probeerden toen op het laatste moment, in november en december nog een fiets te kopen. Daardoor waren al snel veel modellen niet meer leverbaar. In eerste instantie werd hierop gereageerd met ‘dikke pech’, maar later mochten de later uitgeleverde fietsen tóch nog mee in het oude plan. Veel modellen zijn uitgeleverd in februari, dat gaf ons destijds een plus van bijna twintig procent. Op dit moment doet vooral CUBE het erg goed bij ons. En dan met name de CUBE Hyde Race, een echt model voor de woon-werkfietser. Dit model is pas net beschikbaar en daarom bijzonder populair.”

 

Tieks Tweewielers

Tieks Tweewielers, Nieuw-Weerdinge
Chris Tieks: “Ondanks het winterse weer is het de afgelopen periode best druk geweest, qua reparatie en qua verkopen. Vooral de fietsen van Sparta, Batavus en Gazelle liepen goed, waarbij vooral dat laatste merk een mooie plus maakte. Waarom het goed liep? In de winter moet je actief zijn, iets speciaals brengen om de aandacht te trekken. Dat hebben we dit jaar goed aangepakt. Bijvoorbeeld met een indoor braderie, maar ook door telkens één fiets als actiemodel in de spotlight te zetten. Dat doe ik elk jaar. Aan die fiets zelf verkoop je dan meestal niet zoveel, maar als de aandacht eenmaal getrokken is verkoop ik meestal tóch een ander model door. Dat werkt goed.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0