Flashback: hoe ging de maand januari?

Het gaat beter met de economie. Zo stelde de Rabobank in de Sectorprognoses 2016 dat alle bedrijfssectoren in 2016 zullen groeien.  Het herstel van de Nederlandse economie ligt volgens de bank goed op koers. Een schril contrast met deze voorspellingen vormen de faillissementen van grote en kleinere ketens, die ook afgelopen maand weer vielen. De crisis lijkt nog niet écht voorbij.

Wat ervaren de fietshandelaren in deze tijd? En hoe verliep de maand januari? Vakblad Fietsmarkt vroeg het drie retailers.

BruynsEvert Bruyns, Bruyns fietsen, Krommenie
“Januari viel me niet tegen. Het was geen topmaand, maar voor de tijd van het jaar zeker niet slecht. Vooral het werkplaatsdeel liep goed door. Dan ging het om vervanging van banden, tandwielen en kettingen. In de winkel liep de losse verkoop matig tot redelijk en ik heb ook al aardig wat fietsen verkocht: een aantal e-bikes, paar mountainbikes en crosshybrides. En ook de transportfiets blijft het goed doen. Dus januari valt niet tegen. Meestal is bij mij februari de maand waarvan ik denk ‘was het maar maart’.

 

 

Willie Breeman, Breeman Fietsen Oude Tonge
“Januari was een aardige maand. Het liep ongeveer hetzelfde als vorig jaar. Meestal stort het hier in februari in, maar watBreeman dat betreft mogen we over de eerste week van die maand ook niet klagen. Met name de kinderfietsen verkochten goed. Dat vonden we wel opmerkelijk. Merken als Cortina en Batavus voeren de boventoon. En de verkoop van de e-bikes gaat ook nog steeds goed. Ook de losse verkoop, zoals fietstassen, liep goed. Maar meestal verkoop dat er gelijk bij.” 

 

bongersTheo Pool, Bongers Bikes Apeldoorn
“Januari was een goede maand. Dat zat hem deels in de afsluiting van 2015. We hadden de laatste drie dagen van het jaar een soort van bonusdagen. De uitlevering van die fietsen vond in januari plaats, dus dat liep lekker door. Daarnaast verkopen we veel in het specifieke custom built segment. En je merkt dat wie in het voorjaar lekker wil gaan rijden, zich nu aan het oriënteren is en de aanschaf doet. Merken als Santos, Van Nicholas en Koga, eigenlijk liep het in de breedte goed door.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0