Flyer in zwaar weer

Flyer in zwaar weer 

Het Zwitserse Flyer moet forse bezuinigingen doorvoeren om het hoofd boven water te houden. Flyer moet bij een grote bezuinigingsoperatie zo’n 80 van zijn ruim 300 medewerkers ontslaan, melden Zwitserse media. De leiding van de e-bike-fabrikant wil meer ‘kostenbesparende maatregelen’ doorvoeren. Het bedrijf zegt in een verklaring hiermee te reageren op de ‘moeilijke marktsituatie in de fietsindustrie’. 

Bij Flyer daalde de verkoop de afgelopen twee jaar drastisch. Volgens een bericht aan het personeel zou de omzet nog maar de helft zijn van wat er was gepland. Flyer, dat sinds 2017 onderdeel uitmaakt van het Duitse moederbedrijf ZEG, verkoopt elektrische stadsfietsen, toerfietsen en mountainbikes.  

Het bedrijf staat volgens een onderzoek naar het bezit van e-bikes in Nederland op de twaalfde plaats, nog voor VanMoof, en net achter merken als Amslod, Koga, QWIC en Trek. De Zwitserse e-bike-maker heeft in Nederland ongeveer honderd dealers. Het bedrijf werd halverwege de jaren 90 opgericht en kwam in 2003 als eerste Europese fabrikant met een elektrische fiets met een lithium-ion batterij. 

Bron: Bright

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0