Fulcrum introduceert de nieuwe Red Zone Carbon+

Fulcrum introduceert de nieuwe Red Zone Carbon+

De Red Zone Carbon Plus zijn de lichtste mountainbikewielen die het merk tot nu toe heeft uitgebracht. De Plus-fietsen hebben een verbeterde stuurrespons en wendbaarheid, ongeveer 9,5% en 10% beter dan de Red Zone Carbon, die zo’n twee jaar geleden werd uitgebracht.

Asymmetrische velg: nieuwe lagen en veel technologie
Het belangrijkste kenmerk van de Red Zone Carbon+ velg is het gebruik van een nieuwe mix van harsen en FF100 unidirectionele vezels, geproduceerd volgens de specificaties van Fulcrum. Deze complexe positionering levert prestatiekenmerken op die de top van de categorie bereiken, het gewicht met 4-5% verminderen ten opzichte van de Red Zone Carbon en een superieure rijervaring bieden.

Het asymmetrische NIP(PLE) FORCE-profiel is de belangrijkste technologie van dit wiel. Het zorgt voor een uniforme en betrouwbare prestatie, evenals meer weerstand tegen zijdelingse belastingen door dubbele asymmetrie: 6 mm aan de ene kant en 3,5 mm aan de andere kant. De eerste asymmetrie optimaliseert de spaakspanning aan de zijde met de meeste torsie, terwijl de tweede asymmetrie de spaakpositionering aan de andere zijde verbetert. Een specifieke plastic ondersteuning (DRSC™) zorgt voor meer stijfheid en een gelijkmatige verdeling van krachten en een perfecte uitlijning van de spaken tussen de velg en de naaf.

De velgen hebben een profiel van 26 mm en een binnenste velgkanaal van 28 mm, ideaal voor banden van 2,2 tot 2,4 inch. De MoMAG™ technologie zorgt voor een directe, veilige en gemakkelijke tubeless gebruik zonder gaten in het binnenste.

Lees hier over wat nog meer kenmerkend is voor de fiets.

Bron: Oneway Bike

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0