Futuristische fietsgadgets op CES

cesOp gadgetbeurs CES in Las Vegas zien ieder jaar de meest futuristische gadgets het daglicht. De beurs wordt dan ook vaak gezien als mogelijkheid om een blik te werpen in de technologische mogelijkheden van de toekomst. Ook voor de fietsbranche heeft CES dit jaar weer enkele interessante ontwikkelingen.

Pioneer Cycle Sports toonde Interbike, een systeem dat door middel van maar liefst 26 sensoren verdeeld over fietser en fiets de ideale gewichtsverdeling, trapbeweging en hoofdhouding vast kan stellen. “Door de ontwikkeling van health en fitness als elektronicacategorie en doordat elektronica een steeds grotere rol gaat spelen in de fietsindustrie, zien we dat steeds meer retailers in de fietsbranche naar deze beurs komen,” vertelt Russ Johnston van het bedrijf.

Vorige week berichtten we al over de nieuwe collectie van Garmin. Andere producten die hoge ogen gooiden op de beurs zijn de nieuwe smartwatch van Polar, de M600, en de Oakley Radar Pace, een slimme bril die als sportcoach functioneert en uitermate geschikt is voor fietsers. In de meer futuristische categorie vinden we onder andere slimme fietsrugzakken, -helmen, -sloten, en zelfs een op Android draaiende fiets. Interessant is ook het eDrive wiel van Falco eMotors dat iedere fiets in een e-bike transformeert.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0