Gazelle-design valt in prijzen Duitse Bicycle Brand Contest 2019

Beeld: Gazelle

Gazelle is in de gerenommeerde Bicycle Brand Contest 2019 onderscheiden met twee prestigieuze designawards. De Nederlandse fietsfabrikant kreeg de designprijzen voor de Gazelle Ultimate C8+ HMB en de Arroyo C8 HMB Elite. Het laatstgenoemde model wordt in Nederland verkocht als Grenoble C8 HMB, met als enige verschil het ontbreken van een terugtraprem. Dit meldt Gazelle in een persbericht.

De Duitse designcontest Bicycle Brand Contest wordt jaarlijks wordt georganiseerd door de German Design Council en is internationaal befaamd onder met name designers en mensen uit de tweewielerbranche.

“De Gazelle Ultimate combineert kwaliteit en rijcomfort met een modern en sportief-elegant ontwerp, evenals een strak uiterlijk dankzij gestroomlijnde en zacht afgeronde verbindingen. De bovenbuis, vorken, onderbuis en trapas lopen naadloos in elkaar over en onderstrepen de sportiviteit van het ontwerp. Het is een verbluffend goed ontworpen e-bike die aantrekkelijk is voor verschillende doelgroepen. Niet in de laatste plaats dankzij de open frameconstructie zonder dwarsbuis, waardoor op- en afstappen gemakkelijker gaat,” zei de jury van de Bicycle Brand Contest 2019 over de Gazelle Ultimate C8+HBM.

De jury was vooral lovend over de sportief-chique styling van de Arroyo C8 HMB Elite (Grenoble C8 HMB): “De wijze waarop de zadel- en onderbuis konden worden verbonden met het middelpunt van de fiets voor een lage en comfortabele instap, levert een uiterst strakke oplossing op. Het resultaat is een sportieve en chique allround e-bike die in staat is het typische Gazelle-DNA te behouden.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0