‘Gazelle opent modernste fietsfabriek ter wereld’

De nieuwe fietsfabriek in Dieren gaat ‘Gazelle Innovation & Production Center’ heten. Daarmee toont het bekende fietsmerk zijn ambities: een speler van formaat worden op de internationale fietsmarkt. Het kenmerkende, monumentale hoofdgebouw uit 1912 is in oude luister hersteld, maar voor de rest is een compleet nieuwe productiefaciliteit gebouwd. “De nieuwste e-bike technologie, en innoverende marketing, design- en productiemethoden worden er gecombineerd met aandacht voor milieu en welzijn van de werknemers,” aldus algemeen directeur Jaap Merkus.

Hoewel er nog steeds veel ambacht bij de bouw van een Gazelle komt kijken, is de basis van het nieuwe productieproces gebaseerd op lean manufacturing. Hierbij worden alle componenten voor de fiets in één vloeiende logistieke stroom door de fabriek geleid. Kwaliteit en efficiëntie nemen daardoor toe. De doorlooptijd is volgens Gazelle met een factor twee verkort. Het doel eind 2015 is dat verder te verkorten met factor drie.

Verder is Gazelle in Nederland e-bikemarktleider. Een die rol zij tot ver buiten de landsgrenzen wil door trekken. De fietsenbouwer wil dat bereiken met innovaties op het gebied van lichter fietsen, slim ontwerp en robuuste kwaliteit. Het nieuwe ‘Innovation & Production Center’ is daarop ingericht. Gazelle’s nieuwe productiefaciliteit wordt in september 2015 officieel geopend.

 

H Gazelle 1 Gazelle 2

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0