Gestolen Gazelle e-bikes teruggevonden door GPS-protectie

Gazelle introduceerde eerder dit jaar haar eerste fiets met GPS-protectie. Sindsdien zijn er 4 van gestolen. Volgens de ANWB zijn dit opvallend positieve cijfers. De fietsen worden gemiddeld minder vaak gestolen dan e-bikes zonder GPS-protectie.

“Track and trace op fietsen heeft zich bewezen. Het dievengilde laat de e-bikes in het fietsenrek vaker staan, omdat het bang is te worden gevolgd en getraceerd. De kans dat een fiets bij diefstal wordt teruggevonden, is levensgroot”, zegt Klaas Kregel van het verzekeringsbedrijf van de ANWB. “We zijn groot voorstander om meer fietsen met track and trace uit te rusten, juist vanwege de preventieve werking. Daardoor zijn we ook in staat om fietsverzekeringspremies gelijk te houden.”

De Grenoble C8 HMB Connect is de nieuwste extra beveiligde e-bike uit de Gazelle-collectie. Wanneer dieven er toch met de fiets vandoor gaan dan krijgen ze een recoveryteam achter zich aan. Het team doet er na melding van diefstal alles aan om fiets zo snel mogelijk terug te halen. Wanneer dit niet binnen 48 uur lukt, wordt er een alternatief geregeld voor de bestolen fietser.

De e-bike met GPS Protect maakt deel uit van een servicepakket waar ook diefstal- en schadeverzekering, mobiele pechhulp, één gratis fiets-check per jaar bij een ANWB-dealer en juridische bijstand bij ongevallen bij horen.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0