Giant doneert fietsen aan Flevodrome

Giant doneert fietsen aan Flevodrome

Giant Benelux heeft zes mountainbikes gedoneerd aan Flevodrome, een leer- werk- en trainingscentrum in Lelystad. Deze donatie stelt kwetsbare jongeren in staat om kennis te maken met fietstechniek en de voordelen van bewegen. Op 3 juni ontvingen de jongeren hun fietsen, die ze zelf in elkaar zullen zetten.

Flevodrome richt zich op jongeren van 15 tot 27 jaar die extra ondersteuning nodig hebben en biedt programma’s in diverse vakgebieden zoals houtbewerking, metaal, horeca, logistiek en fietstechniek. Het centrum is opgericht met steun van de gemeente Lelystad en de provincie Flevoland en heeft vestigingen in Lelystad en Almere.

Gaatze Boersma van Flevodrome benadrukt dat het doel is om jongeren te begeleiden naar onderwijs of werk door structuur, ritme en het aanleren van vaardigheden. Het centrum combineert werk met gezondheid door gezamenlijk te koken, eten en sporten.

Door hun locatie aan het mountainbikeparcours in Lelystad was de samenwerking met Giant logisch, meldt Giant. De oude fietsen van Flevodrome waren afgeschreven, waardoor Giant zes Talon mountainbikes beschikbaar stelde. Deze fietsen zijn ideaal voor beginners en bieden mogelijkheden om fietstechniek te leren, zoals onderhoud aan de aandrijving, kabels en vering. Normaal gesproken worden fietsen door Giant in Lelystad opgebouwd, maar in dit geval zullen de jongeren de fietsen zelf samenstellen voor praktische ervaring.

Flevodrome heeft al veel successen geboekt door werk, sport en beweging te combineren. Giant en Flevodrome zijn tevreden met deze samenwerking, die jongeren helpt om grenzen te verleggen en nieuwe omgevingen te ontdekken, wat essentieel is voor hun ontwikkeling.

Bron: Giant

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0