GIANT INTRODUCEERT VERNIEUWDE REIGN MOUNTAINBIKE

GIANT INTRODUCEERT VERNIEUWDE REIGN MOUNTAINBIKE

Giant stelt haar nieuwste Reign endurofietsen voor. Deze bestaat uit geheel nieuwe framesets met een aanpasbare geometrie en de mogelijkheid om een achterwiel van 29 of 27.5 inch te monteren.  De Reign werd geïntroduceerd in 2005 en was één van de eerste Giant mountainbikes met Maestro vering. Hieronder staan enkele van de belangrijkste updates van de nieuwe Reign range:

VERING VOOR WEDSTRIJDEN

Allereerst is er de vernieuwde Maestro achtervering. Dit systeem heeft nu een veerweg van 160 millimeter. De trunnion mount achterdemper heeft een langere slag, wat zorgt voor een soepel, actief gevoel op diverse terreinen. De Advanced Forged Composite bovenste rockerarm voegt stijfheid toe aan het systeem. Dat verbetert het rijgedrag van de fiets in bochten, bij het accelereren en tijdens het afdalen van ruig terrein. Aan de voorzijde heeft de Reign Advanced Pro een 170 millimeter vork die de schokken van het pad opvangt en de controle verbetert.

AANPASBARE ENDURO-GEOMETRIE

Het nieuwe frame is ontworpen met een lagere stand-over hoogte. In combinatie met een langere reach vergemakkelijkt dit het manoeuvreren met de fiets. Van bochtenwerk bij lage snelheid op technische trails tot spectaculaire jumps in het bikepark, dankzij de nieuwe geometrie is het eenvoudiger om van lijn te veranderen, over obstakels te springen en het meest uitdagende terrein te bedwingen. Bovendien kunnen rijders met een nieuwe flipchip, die drie standen biedt, de geometrie aanpassen aan hun rijstijl en de omstandigheden op de trails.

De frames hebben ook functionele eigenschappen, zoals geïntegreerde bescherming aan de onderkant van de onderbuis en een geïntegreerde opbergruimte in de onderbuis. 

ACHTERWIELOPTIES

De nieuwe flipchip setup biedt de optie om een 27.5 inch achterwiel te monteren (in combinatie met een 29 inch voorwiel), waardoor de fiets achter meer ruimte heeft tussen het zadel en de band. Sommige rijders geven de voorkeur aan deze zogeheten mullet setup voor steil, technisch terrein.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0