GIANTS 2e Grassroots-programma in volle gang

GIANTS 2e Grassroots-programma in volle gang

Giant en Team Kern Pharma hebben zeven jonge wielrenners geselecteerd voor het Giant Grassroots-programma van 2024, waaronder de zeventienjarige Nederlander Merijn de Haan. Dit programma, dat eind mei begon met een twee weken durend trainingskamp in Spanje, biedt jonge renners van over de hele wereld de kans om een plek in het profpeloton te bemachtigen.

Het is de tweede keer dat het Grassroots-programma wordt gehouden. Van de zeven geselecteerde renners zullen er drie of vier later dit seizoen deelnemen aan een extra trainingskamp en enkele wedstrijden met Team Finisher, de ontwikkelingploeg van Kern Pharma. Het doel van het programma is om jonge renners de kans te bieden om te leren, zich te ontwikkelen en uiteindelijk de stap naar het profpeloton te maken.

Giant-kantoren wereldwijd hebben talentvolle renners voorgedragen, waarbij Merijn de Haan werd aanbevolen door Giant Store Arie’s Bike Shop uit Delfzijl. De coaches van Kern Pharma beoordeelden zorgvuldig de gegevens en vermogensprofielen van de kandidaten, wat resulteerde in een selectie van zeven atleten uit Taiwan, Hong Kong, Chili, Colombia, Finland, Nederland en de Verenigde Staten.

Phoebe Liu, Giant Group Branding en Marketing Officer, benadrukt het succes en de continuïteit van het programma: “Het doel blijft hetzelfde, namelijk een groep jonge renners uit verschillende delen van de wereld de kans geven om hun maximale potentieel te benutten. We hebben hiervoor met Team Kern Pharma de juiste partner in huis. De ploeg heeft vorig jaar laten zien dat ze jonge talenten succesvol kan integreren in hun kwaliteitsvolle ontwikkelingsprogramma’s.”

De geselecteerde renners voor het Grassroots-programma 2024 zijn:

  • Merijn de Haan (17) uit Nederland
  • Vicente Cárdenas (17) uit Chili
  • Garin Kelley (19) uit de Verenigde Staten
  • Eino Mutanen (15) uit Finland
  • Pablo Paredes (21) uit Colombia
  • Daniel Yip (17) uit Hong Kong
  • Lin Min Ze (17) uit Taiwan

Het trainingskamp in Pamplona biedt een professionele omgeving met intensieve fietstrainingen, begeleiding van voedingsdeskundigen, masseurs en teammanagement. De renners trainen op vlakke wegen en in de bergen en volgen specifieke trainingen voor technische vaardigheden en ploegentijdritten, naast het ondergaan van fysieke tests.

Op basis van hun prestaties en potentieel worden drie of vier renners geselecteerd voor de volgende fase van het programma, waar ze later dit jaar met Team Finisher kunnen trainen en racen. Uiteindelijk zullen één of twee renners doorgaan naar de 2025-selectie van Team Finisher, met de mogelijkheid om in de toekomst deel uit te maken van het Kern Pharma UCI ProTeam.

Bron: GIANT

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0