Goed derde kwartaal Accell Group

AccellIn het derde kwartaal is de omzet van Accell Group in vrijwel alle landen verder gestegen en is het resultaat toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Deze positieve ontwikkelingen worden met name gedreven door de goede verkopen van de Duitse en Franse merken. Voor het tweede halfjaar 2015 verwacht Accell Group een autonome groei van de omzet en een toename van de nettowinst ten opzichte van de tweede helft van 2014.

“Met name het groeiende aandeel verkochte e-bikes en duurdere, sportieve fietsen zorgen voor een omzet- en winststijging”, aldus René Takens, CEO van Accell Group. Accell ziet dat in veel Europese landen de markt voor elektrische fietsen in beweging is. Daarbij is met name in de Alpenlanden sprake van een sterke groei van de verkopen van performance E-mountainbikes.

In het derde kwartaal is de omzet van zowel fietsen als fietsonderdelen en -accessoires gestegen ten opzichte van de vergelijkbare periode in 2014. De omzetstijging bij fietsonderdelen en -accessoires komt vooral tot stand in Duitsland en Nederland.

De middellange tot lange termijn vooruitzichten zijn volgens Accell positief. Er is een structureel goede vraag naar fietsen voor mobiliteit, gezondheid en actieve sport. Dit zal vooral de verkopen van elektrische fietsen en sportieve fietsen in het hogere segment blijven stimuleren. Op basis van de ontwikkelingen in de afgelopen maanden en de huidige marktvooruitzichten verwacht Accell Group, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, voor het tweede halfjaar van 2015 een autonome groei van de omzet en een toename van de nettowinst ten opzichte van het tweede halfjaar 2014.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0