Goede fietsverlichting blijft belangrijk!

Goede fietsverlichting blijft belangrijk!

Zien waar je heen gaat, maar vooral: gezien worden! Fietsverlichting is een uiterst belangrijk onderdeel van iedere fiets. Zeker met snelle e-bikes en speed pedelecs is een goede verlichting geen overbodige luxe in het dagelijks verkeer. De tijd van dynamo-aangedreven gloeilampjes is gelukkig voorbij en wie zijn eigen bestaan serieus neemt, schaft deugdelijke fietsverlichting aan voor als hij of zij in het donker de weg op gaat. Hoewel de dagen ondertussen weer lekker gaan lengen, kan het geen kwaad het belang van deugdelijke verlichting onder de aandacht te blijven brengen.

Grootscheepse controles

Niet dat fietsverlichting overigens door iedereen als vanzelfsprekend beschouwd wordt: afgelopen december en januari werden tijdens grootscheepse controles overal in Nederland volop fietsers zonder licht beboet, zo viel te lezen in vele regionale kranten. Veilig Verkeer Nederland (VVN) meldt op haar website dat als je mensen vraagt wat hen een onveilig gevoel geeft in het verkeer, fietsen zonder verlichting het vaakst wordt genoemd (95%). Om inzichtelijk te maken hoe het gesteld is met het voeren van fietsverlichting in Nederland organiseerde VVN daarom op donderdag 8 december de eerste Nationale Fietslichtteldag. Op deze teldag turfde VVN hoeveel fietsers met deugdelijke verlichting rondreden en uit de resultaten blijkt dat 70,8% van de fietsers de fietsverlichting op orde heeft en 29,1% géén of geen volledige fietsverlichting heeft!

Verder lezen? Het hele artikel vindt u in de Fietsmarkt februari/maart editie. Bestel hierbij de februari/maart editie van Fietsmarkt.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0