Goede start Europese fietsbranche 2018

Eerste rapporten laten zien dat de Europese fietsmarkt in 2018 goed van start is gegaan. Bronnen van Shimano, Orbea en Accell Group geven aan dat de Europese fietssector aan haar herstel is begonnen wat betreft marktvolume, aldus Bike Europe.

In het eerste kwartaal van 2018 steeg de netto-omzet van fietsonderdelen 5,1 procent. De omzet van 2017 (voor de eerste negen maanden van het jaar) steeg met slechts 1,8 procent. Ook Orbea is triomfantelijk over hun ‘spectaculaire start 2018’ in hun persbericht. Deze fabrikant meldt een omzetstijging van 26 procent voor het eerste kwartaal. CEO Jon Fernandez: “De eerste drie maanden van het jaar zijn de beste in de geschiedenis van het merk geworden.” Wat volgens Bike Europe waarschijnlijk heeft bijgedragen aan de verkoopsuccessen van Orbea is het feit dat het bedrijf nu online verkopen aanbiedt voor complete fietsen in tien Europese landen.

Accell Group verkondigde haar eerste optimistische signalen over 2018 in haar financiële rapport van 2017: “De verkoop van e-performance fietsen voor actieve recreatie en sport zag een bijzonder sterke stijging en we hebben ook een verdere toename van het orderbestand voor 2018 opgetekend.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0