Grote brand bij hoofdvestiging VAUDE

De hoofdvestiging van VAUDE in het Zuid-Duitse Tettnang is begin vorige week getroffen door een grote brand, die ontstond nadat tijdens een hevig onweer de bliksem was ingeslagen in het dak van een productiegebouw.

Voorlopig geen productie
Alhoewel de brand snel werd ontdekt en de brandweer in korte tijd ter plaatse was, kon niet worden voorkomen dat een groot deel van het gebouw en van het naastgelegen VAUDE Kinderhaus werd verwoest. Het productiegebouw moet volledig worden herbouwd. In het pand werden voornamelijk de waterdichte fietstassen vervaardigd. Als gevolg van de brand is het voorlopig niet mogelijk de productie in Tettnang te hervatten. Desondanks is het bedrijf in staat alle via voororders bestelde tassen te leveren.

Begrip
Op dit moment is echter niet te zeggen in hoeverre het bedrijf in staat zal zijn in de komende weken direct orders voor tassen af te handelen. “Binnen enkele dagen zullen we bekend maken wanneer en in welke hoeveelheden we weer kunnen produceren en onze klanten daarover zo snel mogelijk informeren”, aldus Antje von Dewitz, directeur van VAUDE. “De brand heeft ons in een buitengewone situatie gebracht en we zijn onze partners in de vakhandel bij voorbaat dankbaar voor hun begrip wanneer vertraging bij de leveringen ontstaat.”

Vaude

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0