Hapro lanceert totaal vernieuwd assortiment fietsendragers

haprolinks
Van links naar rechts de Atlas Active, de Atlas Premium XFold en de Atlas Premium

“De trend in fietsendragers ontwikkelt zich absoluut richting e-bikes,” vertelt algemeen directeur Dick van de Linde. “Die markt is booming en daar spelen we met ons nieuwe fietsendrager assortiment op in, onder andere door middel van een hogere belastbaarheid van de dragers, bredere wielgoten en optionele oprijgoten, waarmee de zwaardere e-bikes door jong en oud eenvoudig op de dragers geplaatst kunnen worden.”

Hapro Atlas fietsendragers

VDL Hapro is opgericht als Hapro in 1982 en is gevestigd in het Zeeuwse Kapelle. Het bedrijf is actief in de beauty & wellness en de travel sector, en legt zich voor haar travel producten toe op de ontwikkeling en productie van dakkoffers, dakdragers en fietsendragers. Van de Linde legt uit hoe het bedrijf zich heeft ontwikkeld: “Door jaren van innovatie en productontwikkeling is Hapro uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende bedrijven op de internationale travel-markt. Ondertussen is Hapro onderdeel van de VDL Groep en om ons aanbod binnen ons travel-segment uit te breiden, hebben we een totaal vernieuwd fietsendrager assortiment ontwikkeld. We bieden nu drie nieuwe lijnen fietsendragers aan, variërend van een instaplijn tot een geavanceerde high-end lijn. In Nederland zijn we hiermee een belangrijke speler op de markt. Corona zorgde ervoor dat we meer gingen fietsen en afgelopen jaar hebben we zeer veel verkocht. Ook de voororders voor dit seizoen waren uitstekend, dus we benutten onze productieruimte momenteel maximaal. Juncker Bike Parts is één  van onze voorraadhoudende verdelers en we kunnen gelukkig probleemloos uitleveren wat besteld is.”

Nieuwe fietsendragers

Het nieuwe assortiment fietsendragers komt precies op het juiste moment, geeft Van de Linde aan. Waar VDL Hapro vorig jaar nog vier fietsendragers in het productaanbod beschikbaar had, bestaat het nieuwe assortiment uit maar liefst tien dragers; dit zijn drie modellen in verschillende varianten. Van de Linde: “Deze Hapro Atlas Active, Atlas Premium en Atlas Premium XFold fietsendragers zijn stuk voor stuk goed doordachte, betrouwbare dragers waarmee je met gemak je fietsen op de trekhaak van de auto meeneemt. Alle dragers zijn geschikt voor e-bikes en dankzij de ruime keuze in type en specificaties is er voor ieder wat wils. Van een zeer compleet instapmodel tot een stoere, geavanceerde drager waar alles op en aan zit. De specificaties van deze dragers lopen op per modellijn. Een slim en stijlvol detail zijn de accenten op onze dragers; de accentkleuren fris blauw (Active en Premium) en elegant grijs (XFold) geven precies aan waar er actie uitgevoerd moet worden. Dit is niet alleen fraai om te zien, maar ook uiterst functioneel.”

haprorechtsboven
LInks: Bevestigingssysteem XFold Rechts: Sloten op framehouders

Atlas Active

“Ons instapmodel is de Hapro Atlas Active, een basis-fietsendrager, die beschikbaar is in een variant voor 1, 2, 3 en 4 fietsen. De Active I kan 30 kilo dragen, de overige modellen 60 kilo. Alle vier de dragers zijn beschikbaar in een 7-polige variant, maar daarnaast hebben we de Active I en Active IV ook uitgevoerd in een 13-polige variant. Deze versies hebben een luxer lichtbord en zijn daarmee ook voorzien van een achteruitrijlicht. De Atlas Active-lijn is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar een compleet uitgevoerde drager voor een gunstige prijs. Een zeer compleet instapmodel met alles wat een fietsendrager behoort te hebben. De dragers zijn makkelijk in gebruik, hebben een eenvoudig bevestigingssysteem en zijn voorzien van velgbescherming op de snelspangespen en sloten op de drager en de fietsframeklemmen. De 13-polige varianten van de Active I en IV zijn tevens voorzien van inklapbare lampunits, waardoor de lampen beschermd zijn tijdens opslag.”

Betrouwbare krachtpatser

De vernieuwde Hapro Atlas Premium is een doorontwikkeling op basis van de oorspronkelijke  Atlas Premium fietsendrager van Hapro. “Door de ANWB werd deze superdrager al meerdere keren uitgeroepen tot Beste Koop, waar hij onder andere geprezen werd om zijn eenvoudige montage en stabiliteit. Daar hebben we dus niet veel aan veranderd! Wat er dan wel gewijzigd is? Met enkele kleine aanpassingen hebben we ervoor gezorgd dat deze dragers nog fijner in gebruik zijn geworden. Zo hebben we het lichtbord gemoderniseerd, wat de drager een strak en modern uiterlijk geeft. Ook bij deze drager zijn de lampunits in te klappen voor bescherming van de lampen tijdens opslag. Daarnaast hebben we het handvat van het snelbevestigingssysteem, waarmee de drager in één handbeweging eenvoudig op de trekhaak gemonteerd wordt, ergonomischer gemaakt. Al met al is de Atlas Premium een bijzonder compacte drager die geschikt is voor 2 tot 3 (elektrische) fietsen. Beide dragers zijn belastbaar tot maximaal 60 kilo.”

haprorechtsonder
Links: Atlas XFold ingeklapt Rechts: Oprijgoot

Ultiem gebruiksgemak met de Atlas Premium XFold

De robuuste Hapro Atlas Premium XFold is het topmodel binnen het nieuwe fietsendrager assortiment van Hapro. “Deze drager biedt Premium kwaliteit samen met ultiem gebruiksgemak, resulterend in een fietsendrager voor iedere fiets en ieder avontuur. De Atlas XFold is volledig opvouwbaar en daardoor is de drager zeer eenvoudig te monteren op de trekhaak én compact op te bergen. Dankzij de wieltjes is de opgevouwen drager bovendien moeiteloos te verplaatsen. Super eenvoudig in gebruik dus. En… daarnaast hebben we met deze drager ook een primeur,” vertelt Van de Linde. “Het bevestigingssysteem is namelijk geheel nieuw in Nederland. Het monteren van deze fietsendrager op de trekhaak gaat zeer eenvoudig door simpelweg de hendel omlaag te duwen. Na het plaatsen op de trekhaak blijft de drager stabiel ‘hangen’ in de geplaatste positie, waardoor je moeiteloos de drager verder optimaal af kunt stellen en vervolgens muurvast kunt monteren. Extra veiligheidschecks op het bevestigingssysteem zorgen ervoor dat je goed kunt controleren of de drager veilig en stevig is bevestigd. Voor maximale stabiliteit van de fietsen zijn de wielhouders bovendien voorzien van een extra bevestiging aan het voorwiel. De Premium XFold I is geschikt voor 1 fiets of e-bike en kan tot 30 kilo belast worden. De XFold II biedt plaats aan twee fietsen en kan 60 kilo dragen. De XFold beschikt daarnaast over extra brede wielgoten waardoor ook e-bikes met een middenmotor alle ruimte hebben op deze drager.” Dick van de Linde sluit af: “We zijn enorm trots op dit nieuwe assortiment, wat een mooie aanvulling vormt op ons productaanbod én het huidige aanbod aan fietsendragers in de markt.

Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0