Henk Schipper en Bart Brentjens herstarten American Eagle

brentjensHenk Schipper en Bart Brentjens herintroduceren het merk American Eagle MTB. De mannen kennen elkaar uit de tijd dat ze ploeggenoten waren bij de wielerploeg van het Nederlandse leger. Ze delen de liefde voor fietsen en in het bijzonder voor mountainbiken. Met American Eagle willen ze dan ook een high end mountainbike fabriceren die betrouwbaar, sterk en een ‘winnaar’ is.

Schipper neemt binnen de samenwerking de sales en marketing voor zijn rekening. Hij werkte eerder voor SRAM, Veltec & Ritchey en richtte Fast Forward op, fabrikant van high end carbonwielen. Daarnaast is hij co-founder van de pro-continentale wielerploeg Roompot-Nederlandse Loterij waarbij hij een managementrol vervult.

Brentjens wordt verantwoordelijk voor het product management. Als mountainbiker behaalde hij vele successen waaronder de UCI  World Cup in 1994 en wereldkampioenschap in 1995. In 1996 was hij de eerste Olympische mountainbikekampioen. Al deze wedstrijden reed hij op American Eagle fietsen. Sinds 2009 heeft Brentjens zijn eigen internationale mountainbike racingteam. Daarnaast is hij co-commentator voor Redbull TV.

“Voor mij is dit de logische, volgende stap”, aldus Brentjens. “Als rijder en teammanager heb ik in de afgelopen jaren veel kennis en ervaring opgedaan in het ontwikkelen en verbeteren van fietsen. Nu is het tijd om over te schakelen naar de volgende versnelling. American Eagle is zeer vertrouwd voor ons, dus ik ben erg blij om dit prachtige merk nieuw leven in te kunnen blazen.”

American Eagle zal het nieuwe fietsmerk worden voor het CST Brentjens Mountainbike Racing Team.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0