Hoe stimuleer je fietsgebruik onder werknemers?

Hoe stimuleer je fietsgebruik onder werknemers?

Wil je meer fietsende werknemers? Dankzij een aantal regelingen is zakelijk fietsen niet alleen gezond, maar ook voordelig. 

Vier opties: 

  • Je koopt of leaset een fiets. Je medewerker mag er privé onbeperkt op fietsen en hoeft er niet verplicht mee naar werk te komen.
  • Je medewerker koopt een fiets van het bruto inkomen. Dit is voordelig, want over het bruto bedrag betaal je minder loonbelasting en premies dan over netto salaris.
  • Je betaalt je medewerker een vergoeding voor de fietskilometers tussen huis en de zaak. De onbelaste vergoeding is 21 cent per kilometer.
  • Je leent je werknemer een geldbedrag om een fiets van te kopen. De werknemer kan dit bedrag terugbetalen met de onbelaste kilometervergoeding.

Zorg voor goede fietsvoorzieningen, zoals een kleedruimte met een douche en overdekte stallingen met oplaadvoorzieningen. Hiervoor zijn subsidies beschikbaar. Informeer je werknemers, zodat ze op de hoogte zijn van de mogelijkheden van de fietsregelingen en zorg voor maatwerk. 

Meld je bedrijf aan voor het overheidsprogramma Kies de Fiets en ontvang een gratis toolkit met promotiemateriaal. Met je aanmelding geef je aan dat je tien procent meer medewerkers op de fiets probeert te krijgen. Kies de Fiets werkt samen met organisaties die een mobiliteitsscan van je bedrijf kunnen uitvoeren. Daarmee brengen ze het reisgedrag van je personeel in kaart. Na de scan krijg je tips op maat om je personeel meer te laten fietsen. Bron: KVK.nl Foto: Pixabay

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0