Honderden bedrijven melden zich voor compensatieregeling hoog energieverbruik

Honderden bedrijven melden zich voor compensatieregeling hoog energieverbruik

In totaal hebben 364 bedrijven zich aangemeld voor de compensatieregeling voor bedrijven met een hoog energieverbruik. Het gaat hierbij om bedrijven uit verschillende branches, waaronder de horeca, detailhandel en uitvaartbranche. De regeling is bedoeld om bedrijven te helpen bij het verduurzamen van hun energieverbruik en het verminderen van hun CO2-uitstoot.

De regeling is vooral bedoeld voor bedrijven met een relatief hoge CO2-uitstoot. Door het stimuleren van energiebesparende maatregelen hoopt de overheid de uitstoot van CO2 te verminderen en daarmee bij te dragen aan de verduurzaming van Nederland. Ondernemers kunnen deze subsidie gebruiken energiebesparende maatregelen te nemen, zoals het plaatsen van zonnepanelen en het installeren van energiezuinige verlichting.

Om in aanmerking te komen voor de compensatieregeling moeten bedrijven aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moeten zij bijvoorbeeld een jaarlijks energieverbruik hebben van minimaal 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas. Daarnaast moeten zij kunnen aantonen dat zij daadwerkelijk energiebesparende maatregelen hebben genomen of gaan nemen.

Het aanvragen van de subsidie verloopt via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Ondernemers die gebruik willen maken van de regeling kunnen hier terecht voor meer informatie en het aanvragen van de subsidie.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0