ING voorspelt minder faillissementen in 2017

faillietVolgend jaar gaan naar verwachting 10 procent minder bedrijven failliet dan in 2016. Het zou daarmee het vierde jaar op rij zijn dat het aantal zaken dat op de fles gaat afneemt. Dat voorspellen economen van ING. Het Economisch Bureau van de bank voert onder meer de verbeterde economisch omstandigheden en de versterking van de financiële positie van bedrijven als redenen op voor de verdere daling. Volgens de ING-economen daalt het aantal faillissementen naar het niveau van voor de crisis in 2008.

De daling is volgend jaar waarschijnlijk wel minder sterk dan in voorgaande jaren, omdat het effect van herstel na de economische crisis inmiddels is uitgewerkt. Ook toenemende onzekerheid, mede door de verdere digitalisering, zorgt er volgens ING voor dat de kans op faillissementen in de komende jaren hoger is dan in het verleden.

In 2016 gingen volgens de bank circa 5100 bedrijven failliet. Dat is een daling van 15 procent ten opzichte van 2015. In alle sectoren, met uitzondering van de zorgsector, daalde het aantal faillissementen.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0