Innovatie in de fietsenbranche: Fiets Service ID

Innovatie in de fietsenbranche: Fiets Service ID

De fietsenbranche in Nederland staat bekend om haar voortdurende innovaties en klantgerichte services. Dit keer komen de vernieuwingen van Martin van der Wel en Ben van den Berg, twee doorgewinterde ondernemers met elk meer dan drie decennia ervaring. Zij hebben hun expertise gecombineerd om een modern antwoord te bieden op een groeiende behoefte binnen de markt voor elektrische fietsen (e-bikes). Martin heeft een zaak in Bergschenhoek en was ooit Bike Totaal dealer. Een paar jaar geleden heeft hij het verlengde garantieplan bedacht dat door Dynamo Retail Group onder de leden uitgerold is. Op een gegeven moment heeft Martin zijn lidmaatschap bij Dynamo opgezegd en kon toen geen gebruik meer maken van dat verlengde garantieplan. Dat miste hij wel en is toen zelf een soortgelijk plan gaan opzetten en bundelde samen met Ben van den Berg (voorheen een bekende fietsenretailer uit Rotterdam) de krachten.

Fiets Service ID: Garantie en service

Het duo introduceert Fiets Service ID, een platform en een app die de manier waarop garantieclaims en diefstalaangiften worden afgehandeld, helemaal vernieuwt. In samenwerking met Kingpolis biedt Fiets Service ID een vijfjarige verlengde garantieverzekering voor een eenmalige premie aan Kingpolis van €136,50. Daarnaast rekent Fiets Service ID €2,50 per fiets voor het onderhoud- en serverkosten. De fietsdealer, die als verzekeringnemer optreedt, betaalt deze premie, welke vervolgens kan worden doorberekend aan de klant. Er kan ook gekozen worden om deze premie zelf als retailer te betalen en in de onderhandeling te gebruiken. Dus geen korting op een fiets geven maar wel 5 jaar garantie. De premie wordt terugverdiend d.m.v. de verplichting voor klanten. Een kernaspect van deze service is de verplichting voor klanten om hun nieuw gekochte e-bike gedurende de looptijd van de garantie volgens een vast onderhoudsschema bij dezelfde dealer te laten onderhouden. Er zit voor de dealer ook een BTW voordeel aan de onderhoudspakketten. Een gedeelte van de verkoopprijs van de fiets valt onder het lage BTW tarief. Dit scheelt op een 5 jaar garantiepakket ongeveer €40,00 per fiets.

Een platform gebaseerd op verplicht onderhoud

Het hart van Fiets Service ID is het concept van verplicht onderhoud. Door de garantievoorwaarden te koppelen aan regelmatig onderhoud, verzekert het plan niet alleen de optimale staat van de e-bikes maar bevordert het ook een langdurige relatie tussen de dealer en de klant. Dealers profiteren van een grotere werkplaatsomzet en een sterkere klantenbinding, aangezien de noodzaak voor kortingen vermindert.

Eenvoud in afwikkeling en communicatie

De Fiets Service ID-app stroomlijnt het proces van garantieafwikkeling en diefstalaangifte. Dealers en monteurs kunnen met het grootste gemak het framenummer van de fiets invoeren of scannen en alle benodigde acties ondernemen binnen de app. Het indienen van een garantieclaim of diefstalmelding is vereenvoudigd door de mogelijkheid om direct bewijs zoals foto’s of video’s toe te voegen en te verzenden. Fiets Service ID markeert een significante vooruitgang in de dienstverlening binnen de fietsenbranche. Dit initiatief reduceert de complexiteit rondom garantieclaims en diefstalregistraties aanzienlijk, terwijl het tegelijkertijd de band tussen dealers en klanten versterkt. Het toont aan hoe innovatie en technologie hand in hand gaan om de bedrijfsvoering voor retailers te optimaliseren en de eindgebruiker een verrijkte ervaring te bieden.

 

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0