Innovaties bij Scalato

Innovaties bij Scalato

Naast de bestaande Scalato-banden komen er binnenkort een aantal nieuwe typen op de markt, vertelt Bob Duis. Daaronder een cargo-band en een milieuvriendelijke band: de Scalato Verdo. In die nieuwe Scalato Verdo wordt 90% minder koolstof toegepast dan bij een normale fietsband. “Dat zorgt bij slijtage voor (veel) minder fijnstof en daarmee een lagere CO2-uitstoot. Je hele carbon footprint gaat daarmee naar beneden.”

All season-band

Daarnaast heeft Sacalato een nieuwe all season-band ontwikkeld: de Quattro. De naam geeft al aan dat je hem in alle seizoen kunt gebruiken. Bob Duis: “Deze band heeft een andere rubbercompound en is daardoor beter bestand tegen kou. Door de speciale rubbercompound wordt de band in de winter niet keihard, waardoor je een betere grip op de weg houdt en daardoor veiliger aan het verkeer kunt deelnemen. Normale rubbercompounds geven beneden de 7 graden nauwelijks grip meer, maar als je met een e-bike of speed pedelec op volle snelheid de bocht doorgaat, is het wel van belang dat je grip houdt, juist in de winter, anders val je van je fiets… Daarom hebben we deze speciale Scalato ontwikkeld.”

Verder lezen? Het hele artikel vindt u in het Vakblad Fietsmarkt. Abonneer op Vakblad Fietsmarkt en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0