Innovaties op Eurobike Friedrichshafen

In aanloop naar de Eurobike die van 26 augustus t/m 29 augustus in Friedrichshafen plaatsvindt, hebben mountainbike- en racefietsfrikanten hun eerste noviteiten gepresenteerd. Volgens de organisatie van de Eurobike belooft het een innovatief jaar te worden voor de fietsindustrie, met als belangrijkste termen: 27+, size split, boost standaard en plat chassis.

In 2016 wordt een nieuwe bandmaat geïntroduceerd: de 27+. Een band die valt tussen de traditionele all-mountainbikeband en de fatbike, en een verhoogde grip biedt. Size split biedt retailers de mogelijkheid om modellen afhankelijk van de framemaat, te voorzien van meerdere wielformaten. Ook de nieuwe Boost standaard draait om breedte. Hubs worden bij de achterwielen verbreed tot zes millimeter en bij de voorwielen tot tien, wat zorgt voor een bredere steun aan de spaken en daarmee voor een betere stabiliteit op extreem terrein.

Ook in het racesegment draait het om comfort. Dat is te zien in de trend dat in 2016 racefietsen ook uitgevoerd kunnen worden met bredere bandmaten. Fietsen zullen in de meeste gevallen met 25mm banden worden geleverd. Maar het frame en de vork bieden genoeg ruimte voor de meer comfortabele 28mm bandmaat.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0