Inzendtermijn initiatiefprijs Tour de Force bijna gesloten

Inzendtermijn initiatiefprijs Tour de Force bijna gesloten

Tot 15 mei kun je nog een initiatief inzenden voor de initiatiefprijs van Tour de Force. Er valt €5000,- te verdienen. De prijs wordt uitgereikt op het Nationaal Fietscongres in de gemeente Rheden op 22 juni 2023.

Deze prijs is vijf jaar geleden voor het eerst uitgereikt. De Tour de Force wil met haar jaarlijkse prijs organisaties aan moedigen het fietsen in Nederland te stimuleren door het uitvoeren en realiseren van creatieve en gezamenlijke fiets-initiatieven.

Winnaars Tour de Force Innovatieprijs:

  • In 2017 had de gemeente Amsterdam de primeur met de inmiddels befaamde ‘frietzak en banaan’. Verkeerseilandjes die de functie hebben om fietsers te geleiden en te scheiden van het autoverkeer.
  • In 2018 werd de fietsvlonder van de gemeente Rotterdam bekroond.
  • In 2019 jaar won Joep Tiernego met zijn idee is om kinderen van de fiets te laten houden
  • In 2020 werd de prijs digitaal uitgereikt aan de Stichting ‘Fietsen Alle Jaren Fryslan’ met de samenwerking ‘Iedereen fietst’. De samenwerking richt zich op het toegankelijk maken van fietsen voor minder bedeelden door het aanbieden van fietsen.
  • Ziemi ging in 2021 er met de prijs vandoor. Ziemi is een nieuw soort fietslamp, die met behulp van ‘biomotion’ de zichtbaarheid van fietsers sterk verbetert.
  • 2022 op het Nationaal Fietscongres in Enschede aan twee winnaars. ‘Het begin van leren fietsen’, een initiatief om kinderen op jonge leeftijd kennis te laten maken met de fiets kreeg de hoofdprijs. De tweede prijs werd toegekend aan ‘Geprojecteerde belijning’.
Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0