Keola opent fabriek in Roosendaal

De e-bike fabrikant Keola heeft een nieuwe productiefaciliteit geopend in Roosendaal van 5500 vierkant meter. Dit zal ervoor zorgen dat levertijden van vele modellen in Europa verkort kunnen worden van drie maanden tot drie weken.

Keola is gespecialiseerd in elektrische fietsen en werkt nauw samen met rijwielspeciaalzaken in Europa en A-merk-fabrikanten en –leveranciers uit de hele wereld. Naast de nieuwe fabriek in Roosendaal beschikt Keola over een fabriek in Nantong in China voor de elektronische componenten, een design center in Amersfoort en diverse verkoopkantoren in Europa.

Directeur van Keola, Victor Weng, geeft aan dat de vestiging in Roosendaal zich alleen op e-bikes zal gaan concentreren. “De e-bike bestaat voor 60 procent uit elektronica en dat maakt de productie een stuk ingewikkelder dan die van een reguliere fiets. Om ons volledig te concentreren op efficiency en kwaliteit, produceren we alleen e-bikes.” Het streven van Keola is om 60.000 e-bikes per jaar af te gaan leveren, zo vermeldt het persbericht, een vertienvoudiging van de huidige productiecapaciteit.

“In de nieuwe fabriek zal plek zijn voor de ontwikkeling, productie en het testen van e-bikes. Speciaal voor het testen hebben we faciliteiten aangelegd voor een klimtest, een versnellingstest en een distress-test. Onze testfaciliteiten zijn ook ideaal voor dealers om proefritten op e-bikes te maken.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0