Kettler biedt stabiliteit

Partnercontent

Kettler biedt stabiliteit

 

De situatie in Nederland is voor Kettler momenteel best goed, vertelt vertegenwoordiger Arjan Renshof. “We zien weliswaar dat veel dealers hoge winkelvoorraden hebben, maar wij worden niet verkocht door megagrote fietsenwinkels maar door een selecte groep retailers die van kwaliteit en service houden. Onze partners weten dat wij een merk zijn met een langetermijnvisie. Sinds eind 2022 werken we niet meer met modeljaren, waardoor de dealer een stabiel model aanbod van Kettler heeft in zijn winkel.”

Kettler

Gevaar voor branche

Arjan Renshof ziet met de toegenomen winkelvoorraden en dumpingen wel een gevaar voor de branche in het algemeen. “Je loopt het risico dat er minder besteld gaat worden voor volgende seizoenen, waardoor fabrikanten af gaan schalen in productie. Dan is er een kans dat er over een tijdje opnieuw leveringsproblemen kunnen ontstaan als de vraag weer toeneemt, omdat er op basis van de voororders te weinig wordt geproduceerd. Tenslotte blijft fietsen gewoon heel populair.” Het is dus belangrijk om na te denken over de toekomst, vindt Renshof. “Wij verwachten dat de situatie in 2024 zal normaliseren, maar dan moeten de retailers wel hun voororders op niveau houden.”

Geen voorraadproblemen

De voorraadproblemen in de branche zijn gelukkig voorbij na drie seizoenen moeilijkheden. Arjan Renshof: “Kettler heeft momenteel een zeer ruime onderdelenvoorraad waardoor leveringszekerheid is ontstaan. Situaties zoals afgelopen seizoenen, waarin fabrikanten niet konden leveren door onderdelengebrek, zullen dus niet gauw opnieuw ontstaan. Retailers kunnen er bij Kettler op vertrouwen dat ze krijgen wat ze bestellen. Echter: in de afgelopen jaren is er extreem veel verkocht en plaatsten de retailers om die reden ook steeds weer grote voororders. Maar nu de winkelvoorraden oplopen zijn veel retailers wat terughoudend met bestellen. Om onze dealers te ondersteunen en zekerheid te bieden, hebben wij op dealerniveau voldoende mogelijkheden om hen te ondersteunen, zodat de druk kan worden verminderd. Ons motto is ‘samen zijn we sterk’.”

Kettler PiCargo

Geen modeljaren

“Bij Kettler hebben we geen modeljaren meer, we hebben eind 2022 al de knop omgezet en het programma opgebouwd volgens de laatste stand der techniek met o.a. het Bosch Smart System en de nieuwe Pinion MGU. De collectie loopt nu dus meerdere seizoenen door, waardoor de retailer weet dat hij onze fietsen ook volgend jaar nog kan verkopen, omdat ze niet verouderen. Wat er nieuw bijkomt in oktober is de Pinniato-serie met Pinion MGU (Motor Gear Unit) aandrijving. De Pinniato heeft tijdens de Eurobike 2023 de mooie prijs van de Eurobike Award in ontvangst mogen nemen. Kettler is met de Pinniato Comfort een van de eerste merken die een fiets op de markt brengt met de Pinion MGU. Het bijzondere aan het Pinion systeem zijn de lagere onderhoudsintervallen, hierdoor neemt de druk in de werkplaats af.

Ook hebben we een nieuw family box voor onze cargo bikes. De cargo bikes waren al heel populair bij ondernemingen voor de last mile to the client, maar met de nieuwe opbouw zijn ze nu ook perfect voor gezinsgebruik. Daar verwachten we dus veel van.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0