Kritiek op Nationale E-bike Test van Fietsenwinkel.nl

Consumentenprogramma Radar uit kritiek op ‘Nationale E-bike Test’ van Fietsenwinkel.nl. De test zou niet onafhankelijk zijn en in het buitenland worden hergebruikt

De fietsen van Brinckers, het eigen merk van International Bike Group (IBG), het moederbedrijf van Fietsenwinkel.nl, scoren opvallend goed. Hierdoor twijfelt Radar aan de onafhankelijkheid van de test. Daarnaast ontdekte Radar dat er geen sprake is van een ‘nationale’ test zoals Fietsenwinkel.nl doet voorkomen. Dezelfde e-bike test werd ook in Zweden en Denemarken, waar het fietsbedrijf vestigingen heeft, als ‘nationaal’ gepresenteerd, terwijl ze uitgevoerd is in Almere. De namen van de proefpersonen werden voor de verschillende varianten veranderd in Deense en Zweedse namen en de foto’s werden dusdanig met Photoshop bewerkt dat het lijkt of ze in Scandinavië zijn genomen.

IBG erkent in een reactie aan Radar dat ze op enkele aspecten onvoldoende zorgvuldig zijn geweest. Wel laten ze weten dat ze de kritiek op het feit dat Brinckers fietsen hoog en vaak in de testlijstjes voorkomen onterecht vinden. ‘Brinckers is een van de meest populaire E-bike merken op dit moment’ en ‘heeft een welverdiende positie verworven tussen andere gevestigde merken’, laten zij weten.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0