Leatt onthult MTB Gravity 6.0 Carbon Helm

Leatt onthult MTB Gravity 6.0 Carbon Helm

Leatt geeft aan dat zij een sprong hebben gemaakt in rijdersveiligheid en prestaties door de lancering van de nieuwe MTB Gravity 6.0 Carbon Helm. “Dit model zet een nieuwe standaard in ontwerp en technologie. De M-Forge Carbon schaal resulteert niet alleen in een lichtgewicht ontwerp maar vertegenwoordigt ook een milieuvriendelijk productieproces, in lijn met Leatt’s inzet voor duurzaamheid zonder concessies te doen aan prestaties.”

De DH-gecertificeerde helm is al favoriet bij Leatt-teamrijders, geeft het merk aan, mede dankzij de wijd open ventilatie met 22 openingen en een verwijderbare bekerventilatiehoes, die zorgt voor optimale luchtstroom. Het comfort wordt versterkt door een X-Static® vochtafvoerende, ademende, anti-geur- en wasbare “moto-stijl” binnenbekleding (inclusief nekrol). Een afbreekbaar vizier verbetert de veiligheid door rotatiekrachten tijdens een crash te verminderen.

Net als elke Leatt-helm maakt de Gravity 6.0 Carbon gebruik van 360° Turbine Technology. Dit ontwerp gebruikt een netwerk van kleine schijven gemaakt van een niet-Newtoniaans, energie-absorberend materiaal. Deze turbines kunnen 360° draaien, waardoor ze twee voordelen hebben: ze verminderen rotatieversnelling naar het hoofd en de hersenen en helpen krachten bij impact op een commotioniveau te verspreiden. Daarnaast maakt de helm gebruik van twee soorten impactmanagement-schuim (EPS + EPO) in twee dichtheden om een breed scala aan impactkrachten aan te pakken.

De helm in het kort:

  • M-Forge Carbon Schaal – een thermoplastisch materiaal dat minder bros is en flexibeler dan traditionele composieten.
  • 360° Turbine Technologie – een ontwerp dat rotatieversnelling en lineaire g-krachten helpt verminderen, waardoor de impactkracht verlaagt en het risico op een hersenschudding vermindert.
  • EPS – Uitgebreid Polypropyleen: veelgebruikt impactmanagement-schuim.
  • EPO – Uitgebreid Polyolefine: gesloten cel, gevormd schuim, gebruikt op strategische plekken naast het EPS-schuim.

De constructie van de helm is gecertificeerd en getest om te voldoen aan AS/NZS 2063:2008, ASTM F1952-15, EN1078 en CPSC 1203 normen. Het is afgestemd op optimale nekbrace-compatibiliteit en is verkrijgbaar in maten van S tot XL.

Bron: Leatt Media

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0