LEVA-EU richt ad-hocgroep tegen maatregelen e-bikes EU-commissie

LEVA-EU richt ad-hocgroep tegen maatregelen e-bikes EU-commissie

LEVA-EU, de Europese vereniging voor lichte elektrische voertuigen, heeft deze week aangekondigd, dat zij een ad hoc groep opricht om tegenmaatregelen te nemen tegen de voorgestelde verlenging van handelsmaatregelen van de Europese Commissie tegen elektrische fietsen uit China. De Commissie kondigde vorige week aan dat de maatregelen worden beoordeeld op verzoek van EBMA, die een verlenging van 5 jaar nastreeft. In de afgelopen 5 jaar heeft LEVA-EU echter talloze getuigenissen verzameld van Europese bedrijven die ernstige schade hebben geleden door deze maatregelen, waarbij sommigen zelfs failliet zijn gegaan.

Om de belangen van de getroffen bedrijven te vertegenwoordigen en zich gezamenlijk te verzetten tegen de mogelijke verlenging van de handelsmaatregelen, heeft LEVA-EU besloten tot de oprichting van een ad hoc groep. De groep zal de status van belanghebbende aanvragen, waardoor zij kan reageren op de voorgestelde herziening en een hoorzitting met de Commissie kan aanvragen. LEVA-EU zal de groep ook ondersteunen met juridische expertise, lobbying en communicatie.

De maatregelen van de EU tegen elektrische fietsen uit China hebben de afgelopen jaren voornamelijk kleine ondernemers benadeeld, die de dupe zijn geworden van de complexiteit van de wetgeving. LEVA-EU maakt zich zorgen over de focus van EBMA op protectionisme en wijst op mogelijke onjuiste juridische informatie die aan bedrijven wordt verstrekt.

Een potentiële verlenging van 5 jaar van deze maatregelen zou naar verwachting leiden tot verdere uitdagingen voor Europese bedrijven, verminderde voorraden, aanzienlijke banenverlies in de detailhandel en prijsstijgingen. LEVA-EU benadrukt dat de maatregelen voornamelijk dienen om de belangen van enkele grote bedrijven te beschermen, ten koste van innovatie en duurzame groei in de sector.

Bron: LEVA-EU

 

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0