LEVA-EU roept fabrikanten op om antidumpingsteun te beëindigen

LEVA-EU roept fabrikanten op om antidumpingsteun te beëindigen

De antidumpingmaatregelen op fietsen uit China verlopen eind augustus 2024. LEVA-EU moedigt fabrikanten aan om hun steun voor deze antidumpingmaatregelen stop te zetten of op zijn minst te heroverwegen.

Hoewel EBMA hoogstwaarschijnlijk de Commissie al heeft verzocht of binnenkort zal verzoeken om de maatregelen tegen dumping te verlengen, nodigen zij fabrikanten uit heel Europa uit om hun verzoek te ondersteunen. Ze zullen betogen dat voortzetting van de maatregelen nodig is om te voorkomen dat Europa wordt overspoeld met goedkope Chinese fietsen, wat ongetwijfeld Europese fabrikanten zou vernietigen en banen zou kosten.

Toch zegt LEVA-EU dat fabrikanten zorgvuldig moeten nadenken voordat ze expliciet steun betuigen voor het verzoek van EBMA. Er is namelijk nog een ander aspect van het verhaal.

De anti-dumpingmaatregelen tegen fietsen uit China werden in 1997 uitgebreid naar essentiële fietsonderdelen. Fabrikanten in Europa moet kunnen bewijzen dat niet meer dan 59% van de waarde van hun onderdelen uit China komt, of dat er minstens 25% waarde wordt toegevoegd tijdens produceren van de fiets. Wie dit kan bewijzen, krijgt een vrijstelling van de Europese Commissie, wat betekent dat er geen 48,5% heffingen worden geheven op fietsonderdelen uit China.

Het is van cruciaal belang dat Europese fabrikanten deze situatie zorgvuldig overwegen, zegt LEVA, vooral omdat sommige bedrijven worden aangevallen door douanediensten wegens vermeende ontduiking van de regels. LEVA-EU hoopt dat Europese fabrikanten dit in overweging nemen en niet langer steun verlenen aan verzoeken van EBMA die resulteren in de voortzetting van extra maatregelen op essentiële fietsonderdelen uit China.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0