Meijer en Van der Ham winnen ‘process mining award’

Management Consultants Rob Meijer en Ube van der Ham hebben een internationale ‘Process Mining Award’ gewonnen. Beiden zijn ook vaste columnisten van Vakblad Fietsmarkt. Met process mining kan op basis van de computerbestanden in beeld worden gebracht, hoe processen in de praktijk verlopen. Dat levert inzicht in doorlooptijden, bottlenecks, prestaties, kosten en het naleven van afspraken. De methodiek is daarom zeer bruikbaar voor procesverbeteringen, kostenreducties, benchmarking, customer journey analyse, het integreren van processen of om simpelweg een keer te weten wat zich nou écht in de organisatie afspeelt.

De International Business Process Intelligence Challenge (BPIC) heeft tot doel de toepassing van process mining door onderzoekers en professionals te bevorderen op het gebied van business process intelligence. Voor de editie 2015 werden zij uitgedaagd om de processen rond vergunningaanvragen van vijf Nederlandse gemeenten te analyseren en aan te geven hoe deze kunnen worden verbeterd.

De analyse van Meijer & Van der Ham toonde de verschillen in prestaties, de oorzaken van vertragingen, de kwaliteitsproblemen, gebrek aan synergie en vragen over de naleving van de processen. Professor Wil van der Aalst van de TU Eindhoven: “Dit onderzoek toont de ware kracht van process mining. Dit veld van de wetenschap ontwikkelt zich erg snel en ik ben blij om te zien dat consultants bereid zijn te investeren in state-of-the-art kennis. Ik verwacht dat veel organisaties zullen profiteren van het toepassen van deze technieken.”

vd ham meijer prijs

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0