MERIDA eFLOAT: Bosch Motor Keert Terug

Merida Benelux maakt een opmerkelijke terugkeer naar het Bosch motor segment met de introductie van de Merida eFLOAT. Gebaseerd op het stabiele eSPRESSO City frame, biedt deze e-bike nu de krachtige Bosch Performance Line motor en Bosch PowerTube intube accu’s.

Na jaren van exclusieve samenwerking met Shimano e-bike motoren, verbreedt Merida haar aanbod in de 2024-collectie met een compact assortiment e-bikes, inclusief lage instap en Bosch motoren. Deze nieuwe modellen zijn direct beschikbaar voor bestelling bij elke Merida dealer en voor consumenten.

merida efloat

Directeur Peter Koperdraad legt uit: “De vraag naar onze e-bikes bleef de afgelopen jaren bestaan, met specifieke verzoeken voor modellen met Bosch motor. Hoewel de eSPRESSO frames gewaardeerd worden om hun stabiliteit en rij-eigenschappen, wilden we dealers en consumenten die de voorkeur geven aan Bosch motoren tegemoetkomen. Na intensieve onderhandelingen hebben we als Merida Benelux de productie in Taiwan weten te overtuigen om ons een compact segment e-bikes te leveren met Bosch Performance Line motoren. Zo kunnen we de e-bike markt in de Benelux nog beter bedienen!”

De eFLOAT is direct beschikbaar in twee varianten: de eFLOAT City 400 met een Bosch PowerTube 625Wh intube accu in Gunmetal Grey. Voor een grotere actieradius en meer versnellingen is er de Merida eFLOAT City 600, uitgerust met een Bosch PowerTube accu van maar liefst 750 Wh en degelijke Shimano Deore versnellingen. Deze toevoeging versterkt Merida’s positie in de e-bike markt met een aantrekkelijk aanbod voor diverse rijbehoeften.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0