Minder aangifte fietsendiefstal

In 2016 is er landelijk 96.507 keer aangifte gedaan van fietsendiefstal, dat blijkt uit een analyse van de fietsdiefstalaangiften door de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit. Het aantal aangiften is daarmee vorig jaar met 9,5 procent gedaald ten opzichte van 2015.

Afgelopen jaar is door meerdere gemeenten, politie, vakhandel en lokale pers sterk ingezet op voorlichting aan fietsbezitters. De intensieve inzet van lokfietsen leidde tot meer dan duizend heterdaad aanhoudingen. Ook was er extra toezicht en handhaving op zogeheten hotspots. Mede door de actieve en faciliterende rol van de branche maken fietseigenaren meer gebruik van een tweede slot en noteren zij vaker de fietsgegevens. Deze integrale aanpak met publieke en private partijen lijkt vruchten af te werpen.

De aangiften bij de politie-eenheden Zeeland-West-Brabant en Limburg dalen het sterkst met respectievelijk 22,9 en 22,8 procent. Oost-Brabant en Noord-Holland komen dichtbij met 19 en 18 procent. Daarentegen nam het aantal aangiften binnen de politie-eenheid Rotterdam toe met 24,6 procent.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0