MKB wil personeelslasten omlaag

De personeelslasten voor het midden- en kleinbedrijf moeten flink omlaag om economische groei te verhogen, stelt MKB-Nederland. Er moet een einde komen aan het twee jaar doorbetalen bij ziek personeel, het aantal vrije dagen is te hoog en het recht op flexibele werktijden moet verdwijnen. Dat stelt de werkgeversorganisatie in een rapport dat op 13 februari is aangeboden aan premier Rutte. “Regels, risico’s en lasten drukken zwaar op de bedrijven. En ze zijn niet meer van deze tijd”, aldus voorzitter Michaël van Straalen. De regels voor zieke werknemers worden gezien als de ‘meest belastende verplichting’.

Zieke werknemers hebben recht op 70 procent van hun loon, twee jaar lang. De mkb’ers willen dat dit wordt teruggebracht naar één jaar, aldus het rapport.

MKB-Nederland probeert weg te lopen van hun verantwoordelijkheden over bijvoorbeeld loon, werktijden, pensioen en verlof, stelt FNV-voorzitter Ton Heerts in een reactie op de oproep van MKB-Nederland. Werkgevers tonen met hun volgens Heerts geen enkel respect voor werknemers en de maatschappij. “Wat werkgevers willen is onbetaalbaar, onhoudbaar en onverantwoord”, aldus  FVN.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0