Momentum: online bestellen, uitlevering via vakhandel

Momentum: online bestellen, uitlevering via vakhandel 

Momentum, onderdeel van Giant, is nieuw in de Benelux. Het fietsenmerk richt zich met zijn e-bikes op millennials en de generatie Z. De videolancering met de populaire influencers Milan Knol en Don Kaaklijn markeert het begin en zorgt direct voor engagement van jonge consumenten.  

De Momentum-lijn bestaat uit een tweetal modellen. Er is de Voya E+, een urban fiets met achternaafmotor (25 Nm), intube accu (250 Wh) en bediening vanaf de bovenbuis. De PakYak E+ is een longtail en heeft een middenmotor (80 Nm), dubbele accu-optie (500 Wh standaard, 500 Wh extender) en een smart charger. 

De e-bikes en accessoires zijn uitsluitend online te koop, maar worden altijd via de vakhandel uitgeleverd. Momentum heeft bij de lancering 25 partners in Nederland en ruim 20 in België. Een deel hiervan is servicepartner en dient als pick-up locatie voor online bestellingen en er zijn brand partners. Die leveren bestellingen niet alleen uit, maar bieden ook een display met testfietsen. Bevalt de fiets tijdens de proefrit, dan bestelt de consument rechtstreeks bij Momentum en rekent die via iDeal af. De Momentum-fiets wordt binnen tien dagen uitgeleverd via de geselecteerde partner, die zijn vergoeding krijgt en ook het onderhoud en reparaties uitvoert. 

Momentum: ‘voor het retailnetwerk is Momentum een zeer laagdrempelig merk. Het merk draagt het voorraadrisico volledig en regelt de marketing centraal. Retailspecialisten die willen (samen)werken, hoeven niet groots te investeren.’ 

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0