‘Mountaindijken’ op Bike Festival Flevoland

Op 22 en 23 mei 2015 vindt de eerste editie van het Bike Festival Flevoland plaats. Strand Houtribhoek nabij Lelystad wordt omgedoopt tot fietsersparadijs, met een testparcours, big air bag, pumptrack en veel meer, zo meldt de organisatie. Tijdens het festival, dat wordt georganiseerd door en voor fietsliefhebbers, maakt het concept ‘mountaindijken’ haar entree.

Mountaindijken

Tim Smit en Marijn Teernstra zetten zich in voor de realisatie van een mountainbikeparcours op de dijken van Flevoland. Een proeftraject is de eerste belangrijke stap. Smit: “Op een track van zo’n 500 meter met toffe hindernissen gaan mensen ervaren hoe gaaf het is om te moutaindijken! We letten bij de aanleg natuurlijk op de ‘fun-factor’, maar vooral ook op de veiligheid voor de rijders en de integriteit van de waterkering.” De opening van het proeftraject staat gepland tijdens het Bike Festival Flevoland.

Kwalificaties NK en WK

De kwalificaties voor twee belangrijke competities uit de bike-wereld zullen op het terrein van het Bike Festival plaatsvinden. Zo worden de voorrondes voor het NK Slowbiking georganiseerd, waarbij deelnemers zo langzaam mogelijk een parcours moeten afleggen. Ook de kwalificaties voor het spectaculaire WK pumptrack zullen plaatsvinden op 22 en 23 mei in Flevoland.

Fietsmarkt en scholencompetitie

Tijdens het festival kunnen bezoekers zelf fietsen testen en mountainbikeworkshops volgen. Op de fietsmarkt staan fietsenmerken die hun nieuwste fietsenmerken presenteren. Daarnaast kunnen kinderen van basis- en middelbare scholen uit de omgeving Flevoland zich inschrijven met een team van zes kinderen voor de scholencompetitie, waarin zij strijden om de snelste tijd op de pumptrack.

Mounaindijken

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0