Multicycle al jarenlang verliesgevend

multicycleDe fabricage en verkoop van (elektrische) fietsen heeft Multicycle jarenlang miljoenen euro’s gekost. Dat blijkt uit het faillissementsverslag van curator mr. Tian Herstel. Het bedrijf maakte een omzetgroei van 6,6 miljoen euro in 2011/2012 tot bijna 8,3 miljoen euro in 2014/2015. Echter winstgevend was de fietsproductie niet.

Met name de productie van e-bikes, waarmee Multicycle in 2008 startte, kostte volgens de curator veel moeite en zorgde voor extra kosten, omdat in de aanvangsfase de gebruikte elektronische onderdelen ernstige gebreken vertoonden. Om dat probleem te verhelpen werd elektronica-ontwikkelaar Innovative Control Electronics overgenomen.

Uit het faillissementsverslag blijkt nu dat Multicycle sinds 2011 voortdurend verlies heeft geleden. Tot en met vorig jaar gaat het in totaal om bijna 7,4 miljoen euro. Toen dit najaar opnieuw een extra investering nodig was om het laagseizoen in de fietsenverkoop door te komen, besloot een van twee investeerders achter Multicycle geen extra geld meer in het bedrijf te steken. Daarop bevroor de bank de financiering en kwam Multicycle uiteindelijk in acute geldnood.

De curator is met twee partijen in gesprek over een mogelijke overname, maar zegt dat die gesprekken moeizaam verlopen.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0