Naxicap Partners neemt Stromer over

Naxicap Partners, een toonaangevende Europese private equity-onderneming, en de eigenaars van Stromer hebben een akkoord bereikt over de overname van de fabrikant van speed pedelec’s. Door deze overname is Stromer verzekerd van een kapitaalkrachtige investeerder om het bedrijf verder te ontwikkelen. De partijen hebben ermee ingestemd de details van de overeenkomst niet bekend te maken. De transactie is onderworpen aan de goedkeuring van de relevante mededingingsautoriteiten.

Jakob Luksch, CEO van Stromer, zegt: “In de afgelopen drie jaar hebben we de structuren gecreëerd voor een snelle, geleidelijke schaalvergroting van ons bedrijfsmodel. Met Naxicap Partners hebben we nu de juiste partner aan boord die niet alleen onze passie voor premium producten deelt, maar ook een belangrijke meerwaarde zal betekenen met hun netwerk en expertise in onze Europese kernmarkt.”

Tomy Viiala, Vice President Sales & Marketing van Stromer licht toe: “Stromer blijft een door en door Zwitserse onderneming. Naxicap is weliswaar een buitenlandse investeerder, maar Stromer blijft gewoon gevestigd in Zwitserland, het DNA van Stromer zal dus niet veranderen. Ook het splinternieuwe warehouse in ‘s Hertogenbosch blijft de Stromer-hub voor spare-parts, re-order bikes en after sales in de voor Stromer zeer belangrijke Benelux-markt.”

Peter Pergovacz, Managing Partner van Naxicap Partners in Duitsland, zegt: “Ik ben onder de indruk van de technologie en van wat Jakob Luksch en zijn team de voorbije jaren met Stromer hebben bereikt. Als Europese investeerder met een duidelijke focus op groei kijken wij uit naar een samenwerking om het merk Stromer verder op zijn succesvolle weg te brengen. Ons doel is de bestaande markten te versterken en nieuwe markten te ontsluiten. In het bijzonder willen wij Stromer ondersteunen bij de lancering van nieuwe innovatieve premiumproducten. De waarden Zwitsersheid, enthousiasme en partnerschap zullen altijd centraal staan. De overname is een uitstekend voorbeeld van onze investeringsaanpak om waardecreatie op lange termijn en dus duurzame groei te genereren.”

 

 

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0