Nederland fietst massaal in Fiets Telweek

fietstelweekBijna 30.000 deelnemers deden van 19 tot en met 25 september mee aan de tweede editie van de Fiets Telweek. Deze week presenteerde de Fietsersbond de resultaten. De deelnemers legden dit jaar door het goede fietsweer in totaal 1.786.147 kilometer af in 416.376 fietstrips.

63 procent van de fietsers reden op een gewone fiets, 15 procent op een elektrische fiets en 1 procent op een speed pedelec. De rest reed op een racefiets of een mountainbike. De helft was onderweg van en naar het werk. Jonge en oudere fietsers zijn ondervertegenwoordigd in de resultaten, de groep 36-55 jaar is oververtegenwoordigd.

De gemiddelde snelheid in de stad lag in Amsterdam op 14,4 km/uur, in Utrecht op 14,7 km/uur, in Zwolle op 15,6 km/uur. Verder bleek men bij regenachtig weer iets sneller te rijden dan bij mooi weer: 16,8 km/uur tegen ca. 15,2 km/uur.

Met meer gereden ritten en kilometers dan vorig jaar leveren de data inzicht in actuele knelpunten op straat. Hiermee zijn gemeenten en provincies volgens de Fietsersbond beter in staat om gericht maatregelen te treffen voor het verbeteren van het fietsnetwerk in hun regio. Dat kan variëren van het verbreden van fietspaden tot een groene golf voor fietsers.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0