Nieuw bakfietsmerk uit de stal van de Accell-Group: Carqon

Een familiebakfiets met ‘het beste van alles’ in design, veiligheid, functionaliteit en techniek. Dat was het vertrekpunt van de ontwikkelaars van Carqon. Een bakfiets die ouders wil verleiden om de auto vaker te laten staan.

‘Onderscheidende’ specificaties
Om deze ambitie waar te maken hebben de ontwikkelaars van Carqon zich gericht op een aantal specificaties. Één daarvan is de actieradius. Met een bereik van 120 – 140 kilometer heeft Carqon de naar eigen zeggen grootste actieradius in de bakfietsmarkt. Carqon maakt gebruik van Bosch Performance CX Cargoline en biedt de mogelijkheid voor een dubbele accu. Een andere primeur is wat Carqon betreft het deurtje in de bak. Deze deur, voorzien van een kinderveiligheidsslot stelt kinderen in staat zelf in-en uit te stappen. De bak van HDPE-kunststof is tevens verhoogd uitgevoerd waardoor kinderen veilig diep in de bak zitten en biedt plaats aan twee kinderen en een baby in Maxi Cosi drager.

Nederlands vakmanschap
Carqon is onderdeel van de Accell-group met bekende fietsmerken Batavus, Babboe, Sparta, Koga, Haibike en Winora. Productie en assemblage vindt plaats bij Accell in Heerenveen.  Carqon start  met een beperkte oplage. De eerste bakfietsen worden 4-6 weken na de lancering verspreid onder premium fietsenwinkels in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Denemarken. De komende weken zal de productie van Carqon stapsgewijs worden opgeschaald.

 

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0